Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

4 тисячі гектарів території Чернігівщини не розміновано

4 тисячі гектарів території Чернігівщини не розміновано фото
На Чернігівщині, на момент 18 жовтня, більше ніж 4 000 гектарів землі залишаються нерозмінованими. Процес розмінування в області може зайняти кілька років, як повідомив начальник відділення піротехнічних робіт ДСНС у Чернігівській області, Євген Скурський. Він відзначив, що розмінування - це складний і тривалий процес.

"Зараз заміновано на Чернігівщині понад 4 000 гектарів території, це не враховуючи 20-ти кілометрову зону, де не проводять розмінування. Це як в три рази більша територія Чернігова, для прикладу. Процес розмінування може тривати 10 років, плюс мінус".

На жаль, наразі в області відсутні спеціальні машини для розмінування. Зараз у Чернігівській області займається розмінуванням лише 50 саперів, тоді як інші 20 працюють у інших регіонах. Про це повідомив Євген Скурський.

"Вони пришвидшать роботу в рази. Замість того, щоб все вручну розміновувати, машина їде і розміновує це поле. І тут якщо пошкоджується, то тільки техніка, а не травмується сапер. У нас немає таких машин на Чернігівщині, але вони у нас працювали", — говорить Скурський.

Наразі сапери обстежили понад 40 000 гектарів землі, як повідомила речниця ГУ ДСНС в області, Ірина Щукіна. Понад 15 гектарів з цієї кількості були обстежені спеціалізованими машинами для розмінування. У додаток до цього, сапери вже успішно знешкодили більше 52 000 вибухонебезпечних предметів на території області.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: