Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Залужний про мобілізацію 2024

Залужний про мобілізацію 2024 фото

Генерал Валерій Залужний, головнокомандувач Збройних Сил України, в розмові під час телемарафону розставив крапки навколо питань мобілізації, яка, як стверджувалося, могла становити 400-500 тисяч військових. Зазначимо, що саме ці цифри були озвучені під час пресконференції президента Зеленського.

Згідно з його словами, військове командування не висловлювало конкретних запитів на таку велику мобілізацію. Він підкреслив, що ніяких офіційних цифр не було представлено.

Залужний заявив, що військове керівництво продовжує свою роботу з метою захисту держави та формування потреб у боєприпасах, зброї та людських ресурсах. Він підкреслив, що цей процес відбувається в рамках їх повноважень та підкреслив, що створення нових підрозділів та комплектування враховує поточні невиправлені недоліки та можливі втрати у наступному році.

Важливо відзначити, що цей виступ Залужного став першим прямим включенням в ефір з початку російського вторгнення. 

Він також висловив свою думку щодо можливих змін у зв'язку із законопроєктом щодо мобілізації та військового обліку, який розглядається у Верховній Раді.

Валерій Залужний роз'яснив, що ідею та текст проекту закону щодо мобілізації розробляли Збройні сили та Міністерство оборони. Однак ні Збройні сили, ні Генеральний штаб не подавали до Кабінету Міністрів відповідні документи, оскільки вони не мають таких повноважень.

“Жодних подань Збройні сили не робили на Кабінет міністрів. І не можуть робити, бо Збройні сили, Генеральний штаб позбавлені такої функції як законодавча ініціатива. Тому Збройні сили жодних документів не подавали та, відповідно, жодних законопроєктів не вносили”, – наголосив Залужний.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: