Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Закриття кордону України: Пояснення від Центру протидії дезінформації

Закриття кордону України: Пояснення від Центру протидії дезінформації фото

Центр протидії дезінформації роз'яснює, як правильно сприймати повідомлення, що надходять від російських джерел, стосовно закриття кордону України:

Російська пропаганда поширює фейкове інформаційне повідомлення про те, що влада забороняє виїзд з країни для багатодітних батьків та інвалідів, пояснючи це як підготовку до їх мобілізації.

Однак фактично правила перетину державного кордону залишаються незмінними. Відповіді на турбуючі питання від Центру протидії корупції:

  • Працівники ДПСУ проводять більш ретельну перевірку документів чоловіків, які мають право на виїзд з країни, через велику кількість підробок, зокрема тих, хто виїжджає через систему "Шлях".
  • У чоловіків, які планують виїхати, можуть перевіряти документи від ТЦК на предмет наявності відстрочки від призову.
  • Зміни до законодавства, щодо мобілізації, ще не прийняті. Відповідний законопроєкт розглядається у Верховній Раді, і в нього можуть внести зміни.
  • Мобілізація багатодітних чоловіків не планується.

Нагадаємо,  що Уряд вніс до Верховної Ради новий законопроєкт, присвячений мобілізації та військовому обліку, позначений як №10378.

Згідно із запропонованими змінами до законів про мобілізацію та військову службу, встановлюється кілька важливих пунктів. Наприклад, законопроєкт передбачає заходи щодо військовозобов'язаних, які відмовляються з'явитися до територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК).

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: