Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

100% смертність: Китайці випробували новий штам коронавірусу

100% смертність: Китайці випробували новий штам коронавірусу фото

Китайські вчені проводять експерименти із мутованим штамом COVID-19, який є 100% смертельним для "гуманізованих" мишей.

Смертельний вірус за 8 днів вразив легені, кістки, очі, трахеї та мозок мишей, а перед смертю їхні очі ставали абсолютно білими.

"Це підкреслює ризик перенесення GX_P2V на людей і надає унікальну модель для розуміння патогенетичних механізмів вірусів, пов'язаних з SARS-CoV-2", - пишуть автори.

Смертельний вірус є мутованою версією GX/2017, "брата" коронавірусу, який, як повідомляється, був виявлений у малайзійських панголінах у 2017 році - за три роки до пандемії. Панголіни, також відомі як лускаті мурахоїди, є ссавцями, які зустрічаються в теплих областях планети.

Усі миші, які заражено вірусом, померли всього за вісім днів, що дослідники відзначають як "дивовижно" швидку смертність. У дні перед їхньою смертю миші стрімко втрачали вагу, мали ураження кісток та рухалися дуже повільно. Найжахливіше, їхні очі повністю ставали білими за день до їх смерті.

Франсуа Баллу, експерт з епідеміології з Генетичного інституту Коледжу Лондона, висловив критику дослідження як "жахливе" і "науково абсолютно безглузде".

"Я не бачу нічого важливого, чого можна було б навчитися від примусового інфікування дивної породи гуманізованих мишей випадковим вірусом. Навпаки, я можу уявити, наскільки багато може піти не так", —  написав професор.

А що думаєте ви? Як вам такі дослідження?

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: