Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

За межами фермерства: Деякі польські протестувальники виявились проросійськими політиками

За межами фермерства: Деякі польські протестувальники виявились проросійськими політиками фото

У діючих протестах на кордоні з Україною польські активісти, видававши себе за фермерів, виявилися не простими сільськими жителями, а складною мережею проросійських політиків та активістів. 

Двох осіб, які особливо привертали увагу, виявили в соціальних мережах. Петро Панасюк, який представляє себе як "борця із нацизмом", виявився в базі "Миротворця" та екс-кандидат від радикальної партії "Конфедерації" Томаш Бучек, повідомляє видання Obozrevatel.

Спільноти Панасюка в російській соцмережі "Вконтакте" це сторінки російських пропагандистів і російські "патріотичні" пабліки. Навіть база "Миротворця" вказує на те, що Панасюк є спільником Росії. У його профілі вказано, що поляк є "агентом або співробітником російських спецслужб".

Бучек, який в минулому був кандидатом у Сейм від радикальної "Конфедерації", виявився дрібним польським підприємцем та будівельником-інженером. За осінь він виступав проти підтримки України, невизначено заявляючи про проблеми, які виникають через неї. Тепер Бучек  взяв свій трактор та вирушив відстоювати "інтереси поляків", висипаючи українське зерно з вагонів та гучно заявляючи про свою "оборону".

Ці випадки вказують на те, що польські протести на кордоні з Україною стали не лише вираженням обурення фермерів, але і частиною складної гри політичних сил. Замасковані під селянами, активісти використовують ситуацію для подальшого підштовхування своїх проросійських або антиукраїнських поглядів.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: