Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Черговий воєнний злочин: росіяни розстріляли українських військових, які здавались у полон

Черговий воєнний злочин: росіяни розстріляли українських військових, які здавались у полон фото

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини, Дмитро Лубінець, повідомив у своєму телеграм-каналі, що російські військові знову вчинили воєнний злочин, розстрілявши українських військових, які здавалися в полон. Інцидент ймовірно трапився 24 лютого 2024 року в Бахмутському районі.

На доступному відео видно, як українські військові віддавалися у полон, маючи підняті руки та показуючи відсутність загрози. Замість того, щоб взяти їх у полон, російські військові безжалісно розстріляли їх.

Точна кількість загиблих українців наразі невідома, але припускається, що їх було щонайменше сім, включаючи військовослужбовців Спеціальних операційних сил.

Такий розстріл – це воєнний злочин! Наразі нам також відомо з якої військової частини російської армії військові, які нещадно стратили українців. - написав Дмитро Лубінець.

Уповноважений намагатиметься долучити цей випадок до порушень міжнародного гуманітарного права, звертаючись із офіційними листами до ООН та МКЧХ. Мета - визнання факту та публічне осудження російського вбивства українських полонених.

Зазначено, що російська армія порушує Женевські конвенції та ігнорує правила та звичаї війни, діючи за власними жорстокими "конвенціями", "правилами" та "звичаями".

Уповноважений вважає, що подібні вбивства є не єдиними випадками і вимагає покарання для винних.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: