Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Минулого року СБУ знешкодили 47 агентурних мереж!

Минулого року СБУ знешкодили 47 агентурних мереж! фото

Група агентів РФ планувала знищення системи Patriot, але їх затримали під час підготовки ударних безпілотників (БПЛА). Про це повідомив глава Служби безпеки України, Василь Малюк, під час форуму «Україна. Рік 2024».

Співробітники Служби безпеки України викрили та припинили діяльність 47 агентурних мереж у минулому році. За словами Малюка, підозри були оголошені понад 2 тисячам зрадникам, і виявлено понад 5 тисяч колаборантів.

«Це справді гадюшники на тілі України, це негідники, які працювали на ворога. І сьогодні ми вицілюємо не одноосібних держзрадників, а використовуємо складний досвід, отриманий в боротьбі з організованою злочинністю», — пояснив він.

Малюк поділився прикладом затримання групи молодиків із Чернігівської та Київської областей, які готували вогневе враження зенітно-ракетного комплексу Patriot. За його словами, їх затримали безпосередньо перед виконанням завдання, коли вони монтували ударні БПЛА за завданням ФСБ та пройшли відповідні курси операторів.

Глава СБУ також вказав, що в Дніпрі розгорнулася велика агентурна мережа, яку вдалося ліквідувати, затримавши 8 осіб.

«Всі вони служили інтересам РФ, передаючи ворогові важливу інформацію, в тому числі організовували ракетні обстріли. Зараз вони даватимуть свої викривальні покази», - додав Малюк, зазначивши, що найбільша мережа діяла в Миколаївській області та нараховувала 13 осіб.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: