Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Вбивць затримано: Зловмисники, які вбили на поліцейського у Вінницькій області, затримані в Одеській

Вбивць затримано: Зловмисники, які вбили на поліцейського у Вінницькій області, затримані в Одеській фото

Голова Національної поліції України Іван Вигівський повідомив, що нападників на поліцейських вдалося затримати в Одеській області, і тепер їм загрожує довічне ув'язнення.

Нагадаємо, що сьогодні, 20 квітня, близько 2 години ночі, у Гайсинському районі Вінницької області працівники поліції зупинили для перевірки автомобіль, у якому перебували двоє чоловіків. Зловмисники відкрили вогонь по поліцейських, в результаті чого загинув 20-річний правоохоронець, а його напарник отримав поранення.

Оголошено план перехоплення: На Вінниччині двоє чоловіків розстріляли поліцейських

Завдяки спільній роботі оперативних служб вдалося встановити місцеперебування зловмисників, які приховувалися на території Одеської області. Затримання було проведено з використанням силової підтримки спецпідрозділу КОРД. Нападниками виявилися двоє військових — батько та син, 52 та 26 років відповідно, обоє народилися у Вінницькій області.

Поліцейський, який загинув під час виконання службових обов'язків, захищаючи свого напарника, встиг здійснити постріли та поранити нападників.

Наразі проводяться розслідування, щоб встановити обставини події та мотиви скоєного злочину. За фактом нападу розпочато кримінальне провадження за статтею 348 Кримінального кодексу України - "Вбивство або замах на вбивство працівника правоохоронного органу у зв'язку з виконанням цим працівником службових обов'язків". Санкція статті передбачає до довічного позбавлення волі.

Досудове розслідування веде Вінницька спеціалізована прокуратура у сфері оборони Південного регіону.

Для затримання зловмисників було задіяно весь особовий склад поліції Вінниччини та сусідніх областей, а також розпочато спеціальну поліцейську операцію.

Фото: Національна поліція України

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: