Завантаження ...
Новобудови Києва

Омбудсман Лубінець повідомив про важливі зрушення у сфері обміну військовополоненими

Омбудсман Лубінець повідомив про важливі зрушення у сфері обміну військовополоненими фото

Вчора під час обміну військовополоненими вперше для фіксації можливих порушень прав людини прибули представники російського офісу уповноваженого з прав людини.

Спільна робота представників двох офісів дозволила опитати звільнених військовополонених з обох сторін. Колишні російські військовополонені висловили вдячність за умови утримання: смачний хліб, надану медичну допомогу, можливість телефонних дзвінків родичам та листування. Вони також зазначили, що дотримання Женевських конвенцій було на високому рівні.

Українські звільнені захисники, своєю чергою, розповіли про умови утримання, які не відповідали нормам Женевських конвенцій. Також було обговорено низку питань щодо умов утримання цивільних та військових і продовження ініціативи щодо обміну листами з обох сторін.

Російська сторона зафіксувала озвучені порушення. Дмитро Лубінець висловив сподівання, що офіс російського омбудсмана докладе максимум зусиль для покращення умов утримання військовополонених, щоб вони відповідали стандартам, чітко прописаним у Женевських конвенціях.

Фото: Телеграм канал: Омбудсман Лубінець Дмитро

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: