Завантаження ...
Новобудови Києва

В Чернігові від кашлюку померла чотиримісячна дитина

В Чернігові від кашлюку померла чотиримісячна дитина фото

15 червня у Чернігові помер чотиримісячний хлопчик від кашлюку.

Малюк, який був жителем Прилук, не був вакцинований через недоношеність. Генеральний директор обласного центру контролю та профілактики хвороб Олександр Чепурний повідомив, що дитина мала отримати щеплення найближчим часом, але інфекція випередила вакцинацію. Мати дитини не отримала щеплення від кашлюку під час вагітності, що могло б захистити малюка.

Нагадаємо, що у Славутичі вже є підтверджені випадки кашлюку. Це захворювання є серйозною загрозою для здоров'я мешканців міста.

Малюк поступив до Чернігівської обласної дитячої лікарні 28 травня у важкому стані і був госпіталізований до реанімації, де з 1 червня перебував на штучній вентиляції легень. Генеральна директорка лікарні Тетяна Лебедєва підтвердила тяжкий стан дитини.

За перші шість місяців 2024 року в Чернігівській області було зареєстровано 73 випадки кашлюку, з яких три – у дітей. 14 людей були повністю вакциновані, 17 – частково, а 42 дитини не отримали щеплення через відмову батьків.

Україна фіксує значне зростання захворюваності на кашлюк: за перші п'ять місяців 2024 року було зареєстровано 3805 випадків, з яких 3609 – діти.

Основним засобом профілактики є вакцинація, яку слід проводити у два, чотири, шість і 18 місяців. Вагітним жінкам рекомендується робити щеплення від кашлюку, дифтерії та правця для захисту новонароджених.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: