Завантаження ...
Новобудови Києва

Що зміниться з 17 липня 2024 року щодо мобілізації жінок

Що зміниться з 17 липня 2024 року щодо мобілізації жінок фото

З 17 липня 2024 року в Україні набирають чинності нові правила, які стосуються мобілізації жінок з медичною та фармацевтичною освітою.

Зміни внесені для покращення військового обліку і більш ефективного використання ресурсів у Силах оборони.

До цього терміну, всі жінки, які мають відповідну освіту, зобов'язані оновити свої дані в територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП). Це необхідно зробити до 17 липня 2024 року, щоб уникнути можливих штрафів та тимчасових обмежень, наприклад, обмежень на керування транспортними засобами.

Юрист громадського об’єднання "Центр економічно-правового розвитку" Андрій Корбецький пояснює, що ця зміна стосується всіх жінок з медичною та фармацевтичною освітою, без винятків. Вони повинні стати на військовий облік згідно з пунктом 11 статті 1 Закону "Про військовий обов’язок та військову службу".

Також варто зазначити, що оновлення даних можна зробити не лише в ТЦК, але й через Центри надання адміністративних послуг (ЦНАП) або за допомогою застосунку "Резерв+".

Важливо зауважити, що уряд нещодавно заборонив жінкам з медичною та фармацевтичною освітою працювати без реєстрації як військовозобов'язаних. Проте, оновлення даних не означає автоматичну мобілізацію. Згідно з пунктом 12 статті 1 Закону, жінок можуть призвати на службу лише добровільно.

Ці зміни спрямовані на покращення військової готовності країни, водночас зберігаючи принцип добровільності для жінок.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: