Завантаження ...
Новобудови Києва

Другий Саміт миру має відбутися за участі рф, але не на умовах путіна

Другий Саміт миру має відбутися за участі рф, але не на умовах путіна фото

Голова дипломатії ЄС Жозеп Боррель заявив, що другий Саміт миру повинен відбутися за участі Росії, але не на умовах, які пропонує путін.

Боррель підкреслив, що важливо досягти миру через дипломатичні переговори, але на основі, яка не відповідає вимогам путіна. Він нагадав про висловлювання путіна під час візиту прем'єр-міністра Орбана до Москви, де були озвучені певні передумови для мирних переговорів.

"Як треба сприймати те, що путін сказав під час візиту прем’єра Орбана до москви? Подивіться - це ті передумови, які висуває путін. Так, звісно, ми маємо покладати надії на мир через дипломатичні переговори, але на певній основі. І це не путінська основа".

Євросоюз залишається на позиції підтримки Формули миру президента України Володимира Зеленського, яка є єдиним мирним планом, що отримав підтримку європейського блоку.

Боррель та міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба обговорили наступні кроки після Саміту миру у Швейцарії. Вони дійшли згоди, що необхідно залучити більше партнерів з усього світу для участі у цьому процесі.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: