Завантаження ...
Новобудови Києва

Спека до +38° повертається в Україну: що очікувати в серпні

Спека до +38° повертається в Україну: що очікувати в серпні фото

Синоптики попереджають, що у період з 5 по 15 серпня в Україні знову настане аномальна спека, коли температура підніметься до +38°С.

Очікується, що найвищі температури будуть у південних та східних регіонах країни. Це явище є типовим для цього періоду, однак в умовах глобальних кліматичних змін такі температури стають все частішими.

Згідно з прогнозами, початок серпня характеризуватиметься переважно сухою та сонячною погодою, однак у другій половині місяця можливі дощі та грози, особливо на заході та півночі країни. Синоптики також зазначають, що високі температури можуть посилити рівень пожежної небезпеки, особливо в лісових зонах.

На Лівобережжі України 10-11 серпня прогнозується нестійка погода з можливими зливами, а в західних областях будуть спостерігатися короткочасні дощі. Однак вже з 13 серпня очікується повернення сухої та спекотної погоди, з поступовим підвищенням температури до +33...+36°С, а на півдні навіть до +38°С. Водночас у період з 16 по 18 серпня спека досягне свого піку, а дощі очікуються лише у західних областях.

Починаючи з 19 серпня, синоптики прогнозують поступове зниження температури через розвиток циклону, що принесе дощі в більшість областей, окрім півдня та крайнього сходу.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: