Завантаження ...
Новобудови Києва

Лукашенко звинуватив Україну в порушенні повітряного простору. Білорусь перекине у прикордонні з Україною області "Іскандери" і "Полонези"

Лукашенко звинуватив Україну в порушенні повітряного простору. Білорусь перекине у прикордонні з Україною області "Іскандери" і "Полонези" фото

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що 9 серпня близько 18:00 над територією Білорусі було знищено декілька цілей, які нібито належали Україні.

За його словами, решту цілей було передано російським військовим і знищено над Ярославлем, адже ППО Білорусі та Росії працюють як єдина система.

Українська сторона поки що не коментувала ці заяви. Проте Лукашенко пригрозив, що будь-які провокації не залишаться без відповіді. Він також згадав про інциденти з липня, коли дрони-камікадзе «Шахед», якими Росія атакує Україну, кілька разів залітали на територію Білорусі. Незважаючи на це, білоруська влада не оприлюднювала жодних офіційних заяв з цього приводу.

У відповідь на ці події Міністерство оборони Білорусі ухвалило рішення посилити оборону в прикордонних з Україною регіонах. Зокрема, до Гомельської та Мозирської областей планують перекинути ракетні комплекси "Іскандер" та реактивні системи залпового вогню "Полонез". Також у райони будуть направлені підрозділи сил спеціальних операцій, сухопутних і ракетних військ.

Керівник Центру протидії дезінформації при РНБО Андрій Коваленко вважає, що стягування зброї зі сторони Білорусі до кордону є спробою допомогти російському президенту Володимиру Путіну відволікти увагу українського командування. Водночас Коваленко переконаний, що Лукашенко добре усвідомлює можливі наслідки подібних провокацій.

Це вже не перший випадок, коли Лукашенко звинувачує Україну в порушенні повітряного простору Білорусі. Раніше він стверджував, що українські дрони нібито перетнули білоруський кордон 9 серпня.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: