Завантаження ...
Новобудови Києва

США, Канада та Велика Британія посилюють санкції проти Білорусі: новий удар по режиму Лукашенка

США, Канада та Велика Британія посилюють санкції проти Білорусі: новий удар по режиму Лукашенка фото

На тлі річниці сфальсифікованих президентських виборів у Білорусі, США, Канада та Велика Британія спільно запровадили нові санкції проти ключових осіб і організацій, пов'язаних із режимом Олександра Лукашенка.

США ввели санкції проти 19 фізичних осіб та 14 організацій, що, за даними Вашингтона, брали участь у військовій допомозі Росії, ухилялися від західних санкцій, або сприяли збагаченню білоруських олігархів із близького оточення Лукашенка. Крім цього, Державний департамент наклав візові обмеження на 19 білоруських посадовців та їхніх поплічників, звинувачуючи їх у підриві демократичних процесів у країні.

Канада включила до свого санкційного списку Миколу Лукашенка, сина самопроголошеного президента Білорусі, а також суддів, що порушували права людини та засуджували громадян, які виступали проти результатів фальсифікованих виборів 2020 року. У санкційному списку також опинилися особи, відповідальні за військове виробництво в Білорусі, а також підприємства, які займаються ремонтом і виробництвом військової техніки, що використовується у війні Росії проти України.

Велика Британія посилила санкції проти семи фізичних і юридичних осіб. Серед них командири чотирьох колоній, де утримувалися політичні в'язні та де були зафіксовані численні порушення прав людини. До санкційного списку також увійшли три білоруські підприємства оборонного сектору, які надавали підтримку Росії під час її вторгнення в Україну.

Цей крок міжнародної спільноти ще більше ізолює білоруський режим і демонструє рішучість Заходу у протистоянні порушенням прав людини та підтримці Росії у її агресивних діях.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: