Завантаження ...
Новобудови Києва

80% російських військовополонених у сумській в'язниці - призовники: нові дані від The New York Times

80% російських військовополонених у сумській в'язниці - призовники: нові дані від The New York Times фото

The New York Times повідомляє, що серед 320 російських військовополонених, які перебувають у сумській в'язниці, 80% складають призовники.

Цю інформацію надали журналістам, які відвідали в'язницю, проте зазначається, що дані важко перевірити. Начальник в'язниці, з міркувань безпеки, попросив не розголошувати своє ім'я.

На момент візиту журналістів у в'язниці перебувало 71 військовополонених, які утримуються в підвальних камерах для захисту від можливих авіаударів. Після цього полонених переміщують на захід, подалі від зони бойових дій.

Російські військовополонені розповіли, що їхні взводи, що складалися приблизно з 30 осіб, були розташовані в бетонних або земляних укріпленнях вздовж кордону на відстані близько 1,5 км один від одного. Там вони зіткнулися з раптовим нападом українських сил, після чого швидко припинили бій.

The New York Times також зазначає, що український наступ зупинився далеко від кордону, зіткнувшись з краще підготовленими російськими військами. Однак українські військові продовжують захоплювати призовників на Курщині.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: