Завантаження ...
Новобудови Києва

Олександра Усика затримали в аеропорту Кракова: усі подробиці інциденту

Олександра Усика затримали в аеропорту Кракова: усі подробиці інциденту фото

Чемпіона світу з боксу в суперважкій вазі Олександра Усика нещодавно затримали в аеропорту польського Кракова, але незабаром відпустили. Як повідомляє портал Przeglad Sportowy, Усик проходив спеціальний огляд в Академії фізичного виховання в Катовиці, оскільки співпрацює з лікарем Якубом Хіцьким, який там практикує.

Про це пише OBOZ.UA.

Дружина боксера, Катерина, запевнила, що все в порядку: "Все нормально, все добре! Пізніше Олександр усе пояснить. Нічого кримінального. Усім добраніч".

Генеральний консул України в Кракові терміново вирушив до аеропорту для з'ясування обставин. Речник Міністерства закордонних справ України Георгій Тихий зазначив, що "українська сторона категорично не сприймає ставлення до свого громадянина та чемпіона". Міністр Андрій Сибіга вже звернувся до свого польського колеги для термінового вирішення ситуації.

Вболівальники в мережі почали висловлювати свої припущення щодо причин затримання, супроводжуючи це традиційними мемами. Однак сподівання українських фанатів підтвердив бронзовий призер Олімпійських ігор Жан Беленюк, зазначивши, що Усика скоро відпустять.


Фото: Беленюк про Усика. Джерело: Telegram-канал Беленюка

Тренер Усика Сергій Лапін також закликав не панікувати, пояснивши, що "служба митного контролю нехтує своїми обов'язками".

Президент України Володимир Зеленський висловив обурення ставленням до Усика і доручив міністрам розібратися у ситуації. "Коли мені повідомили, що все добре, нашого чемпіона відпустили, і більше його ніхто не затримує", – зазначив він.


Фото: Воловидимир Зеленський відреагував на арешт Усика. Джерело: Telegram-канал Володимира Зеленського

Усик сам прокоментував інцидент, назвавши його непорозумінням. "Друзі, все добре. Дякую всім, хто хвилювався. І респект польським правоохоронцям", – написав він у своєму Instagram.


Фото: Усик відреагував на свій арешт. Джерело: Instagram Олександра Усика

Нагадаємо, що країна-агресор росія готова до тривалої війни в Україні. Попри зменшення ресурсів ворога, їх усе ще достатньо для ведення затяжних бойових дій. Проте нещодавня Курська операція ЗСУ показала, що Україна вже сьогодні може ламати стратегію окупантів.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: