Завантаження ...
Новобудови Києва

Поради для кожної родини перед похолоданням: енергетики розробили інструкцію

Поради для кожної родини перед похолоданням: енергетики розробили інструкцію фото

Перед початком опалювального сезону українцям рекомендовано вжити кілька заходів для підготовки своїх домівок до холодів. Енергетики наголошують на важливості утеплення будинків і квартир, а також перевірки обладнання, зокрема котлів. Також варто підготувати одну кімнату для опалення на випадок, якщо не вдасться обігрівати все житло.

Про це пише OBOZ.UA.

Ці поради опубліковані на сайті "Київтеплоенерго" на основі рекомендацій профільного міністерства. Ось кілька ключових заходів, які потрібно виконати:

  1. Зменшення тепловтрат: Проведіть профілактику металопластикових вікон, ущільніть вікна та двері. Визначте одну кімнату для обігріву в надзвичайних ситуаціях.
  2. Перевірка обладнання: Викликайте фахівців для перевірки електропроводки, розеток та електроприладів. Якщо у вас індивідуальне опалення, необхідно провести технічне обслуговування котла.
  3. Підготовка батарей: Відсуньте меблі від батарей, зберіть штори та зніміть декоративні панелі. Наклейте тепловідбивний екран (фольгований матеріал) на стіну за батареями.
  4. Додаткові джерела тепла: Перевірте стан теплої підлоги, обігрівачів і кондиціонера. Проведіть технічне обслуговування кондиціонера та дізнайтеся, чи може він обігрівати приміщення.
  5. Утеплення під'їздів: Спільно з сусідами подбайте про утеплення під'їзду, підвалів і горищ. Упевніться, що трубопроводи утеплені, а всі вікна та двері щільно закриваються.
  6. Спільний план дій: Підготуйте план дій у разі надзвичайної ситуації та домовтеся з родичами та сусідами про спільні заходи для обігріву.

Вжиття цих простих заходів допоможе забезпечити комфорт і безпеку у вашій домівці під час холодів.

Як повідомляв SLAVUTYCH.info, Кабінет Міністрів України схвалив проєкт державного бюджету на 2025 рік, який передбачає значне збільшення видатків на оборону та безпеку країни.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: