Завантаження ...
Новобудови Києва

З 1 жовтня українці можуть платити за електроенергію за пільговим тарифом

 З 1 жовтня українці можуть платити за електроенергію за пільговим тарифом фото

Частина українців з 1 жовтня зможе платити за електроенергію за тарифом 2,64 грн за кВт*год: нові правила. В Україні з 1 жовтня 2024 року вводиться пільговий тариф на електроенергію для тих, хто використовує електричне опалення. Згідно з постановою КМУ №632, споживачі зможуть платити 2,64 грн за кВт*год за перші 2000 кВт*год електроенергії на місяць.

Про це повідомляє OBOZ.UA.

Загальний тариф на електроенергію залишається на рівні 4,32 грн за кВт*год, але пільговий тариф діє тільки в опалювальний період з 1 жовтня до 30 квітня. Це означає, що навіть якщо в жовтні ви не використовуєте опалення, ви все ще маєте право на знижений тариф.


Фото: постанова КМУ

Окрім того, споживачі можуть зекономити ще більше, встановивши двозонний лічильник. Наприклад, за електроенергію, спожиту в нічний час з 23:00 до 7:00, тариф становитиме лише 2,16 грн за кВт*год замість звичайних 4,32 грн.

У денний час (з 7:00 до 23:00) тариф залишиться незмінним. Таким чином, нові правила дозволяють українцям ефективніше управляти витратами на електроенергію, особливо в опалювальний сезон.

Нагадаємо, Профільний комітет Верховної Ради рекомендував законопроєкт щодо масштабного підвищення податків в Україні до повторного першого читання. Проєкт, як і раніше, передбачає значне підвищення ставки військового збору – з 1,5% до 5%, а також запровадження військового збору для фізичних осіб-підприємців (ФОП). У документ також повернули пункт про 50% податок на прибуток банків.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: