Завантаження ...
Новобудови Києва

Уряд заборонив держслужбовцям і військовим використання Telegram на службових пристроях: деталі рішення

Уряд заборонив держслужбовцям і військовим використання Telegram на службових пристроях: деталі рішення фото

В Україні прийнято рішення обмежити використання месенджера Telegram на службових пристроях для державних службовців та військових. Це стало результатом роботи Національного координаційного центру кібербезпеки, яке відбулося 19 вересня.

Про це повідомляє OBOZ.UA.

Учасники засідання, до яких увійшли представники різних державних установ, обговорили серйозні загрози, пов'язані з використанням Telegram. За даними воєнної розвідки, російські спецслужби мають доступ до особистого листування користувачів, що ставить під загрозу безпеку держави.


Фото: Засідання Національного координаційного центру кібербезпеки при РНБО. Джерело: РНБО

Секретар РНБО Олександр Литвиненко наголосив на важливості об'єднання зусиль для захисту національної безпеки в умовах війни. Начальник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов підтвердив, що Telegram активно використовується ворогом для кібератак, поширення фішингу та встановлення геолокації користувачів.

Згідно з новими правилами, службовці не можуть використовувати Telegram на робочих пристроях, проте це не поширюється на особисті гаджети. Виняток зроблено лише для тих, кому месенджер необхідний для виконання службових обов'язків.

Керівник Центру протидії дезінформації Андрій Коваленко підкреслив, що це рішення стосується виключно пересилання документів та листування на робочих пристроях.

Як повідомляв SLAVUTYCH.info,  в Україні ухвалили рішення про збільшення витрат на оборону на 500 млрд грн у 2024 році. Це дозволить загальним витратам на армію сягнути рекордних 3,73 трлн грн. Законопроєкт, що передбачає ці зміни, був ухвалений депутатами Верховної Ради у другому читанні 18 вересня.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: