Завантаження ...
knukim.edu.ua
Новобудови Києва

Володимир Зеленський: Україна готова до діалогу з Росією на другому Саміті миру

Володимир Зеленський: Україна готова до діалогу з Росією на другому Саміті миру фото

Володимир Зеленський оголосив, що Україна відкрито готова до участі Росії у другому Саміті миру. Президент зазначив, що Київ активно працює над планом, який дозволить вести переговори з РФ у будь-якому форматі. Наразі вже готові три ключові пункти цього плану.

Про це повідомляє УНІАН.

"Як ми сказали на початку листопада, весь план буде готовий. Це стане стартом і основою для діалогу з Росією. Ми готові говорити з будь-якими її представниками, оскільки маємо чіткий план і є що показати", – підкреслив Зеленський під час зустрічі з журналістами.

Президент також зазначив, що Україна прагне бачити РФ на другому Саміті миру, адже "не може бути завершення війни без однієї зі сторін". Цю ж думку підтримують союзники України. Водночас Зеленський висловив переконання, що Росія має намір продовжити війну.

Під час пресконференції у Києві Зеленський наголосив на важливості другого Саміту миру, який, за його словами, має стати завершальним акордом у російсько-українській війні.

Для проведення саміту необхідно максимально зміцнити позиції України, додав президент, зазначивши, що Європа зацікавлена у швидкому досягненні миру.

Як повідомляв SLAVUTYCH.info, міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський виступив з ініціативою передати тимчасово окупований росією український півострів Крим під мандат ООН. Він вважає, що це необхідно для підготовки чесного референдуму щодо майбутнього регіону. Сікорський озвучив цю думку на 20-й щорічній зустрічі YES у Києві.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: