Завантаження ...
Новобудови Києва

Глава МЗС Польщі пропонує передати Крим під мандат ООН для чесного референдуму

Глава МЗС Польщі пропонує передати Крим під мандат ООН для чесного референдуму фото

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський виступив з ініціативою передати тимчасово окупований Росією український півострів Крим під мандат ООН. Він вважає, що це необхідно для підготовки чесного референдуму щодо майбутнього регіону. Сікорський озвучив цю думку на 20-й щорічній зустрічі YES у Києві.

За інформацією "Інтерфакс-Україна" повідомляє OBOZ.UA.

Глава польського МЗС наголосив, що Крим є ключовим елементом у переговорах про умови миру між Україною та Росією.

"Крим символічно важливий для Росії, особливо для Путіна, але стратегічно він важливий для України. Я не бачу, як вони можуть домовитися без демілітаризації Криму", – зазначив Сікорський.

Він висловив упевненість, що якщо обидві країни дійсно цього захочуть, то можна знайти рішення щодо Криму. Зокрема, Сікорський запропонував ідею передачі Криму під мандат ООН для підготовки чесного референдуму, після перевірки легітимності його мешканців.

"І ми могли б відкласти це на 20 років", – додав він.

Також міністр вважає, що західні країни, зокрема США, допустили велику помилку, закликаючи українців не боротися за Крим.

"Якби українці воювали в Криму, нехай навіть символічно, путін, можливо, не наважився б на Донбас", – пояснив свою позицію Сікорський.

Нагадаємо, в Україні не будуть мобілізувати осіб віком від 18 до 25 років з обмеженою придатністю до військової служби. Цю інформацію підтвердив голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук під час брифінгу 18 вересня. Відповідний наказ Міністерства оборони планується видати до кінця тижня.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: