Завантаження ...
knukim.edu.ua
Новобудови Києва

Нові докази в справі вбивства Ірини Фаріон: підозрюваний був на місці злочину з ймовірністю 99,99%

Нові докази в справі вбивства Ірини Фаріон: підозрюваний був на місці злочину з ймовірністю 99,99% фото

У справі вбивства Ірини Фаріон з'явилися нові докази, які підтверджують, що підозрюваний В'ячеслав Зінченко безсумнівно був на місці злочину. Про це в інтерв'ю "Українським новинам" повідомила адвокат доньки Фаріон Наталія Романик.

Про це повідомляє УНІАН.

За її словами, 19 вересня суд продовжив запобіжний захід Зінченку у вигляді тримання під вартою без права на заставу ще на 60 днів — до 17 листопада. Це рішення прийнято у зв'язку з новими доказами, зокрема висновками одорологічної експертизи, які вказують на те, що Зінченко був на місці злочину з ймовірністю 99,99%. Ці результати суперечать його заявам про невинуватість.

Романик пояснила, що одорологічна експертиза є важливим біологічним дослідженням, яке аналізує запахові сліди, які є унікальними, подібно до папілярних ліній і ДНК. Вона зазначила, що цей доказ — це повноцінна криміналістична експертиза, що проводить лабораторну ідентифікацію індивідуальних запахів за допомогою спеціально навчених собак-детекторів.

Адвокат додала, що інформація про досудове розслідування не буде розголошена на користь справи, тому журналісти не отримають більше деталей від доньки Фаріон, Софії.

Нагадаємо, що Ірина Фаріон була вбита 19 липня у Львові, отримавши поранення голови. 25 липня у Дніпрі затримали 18-річного В'ячеслава Зінченка, який не визнає свою провину і відмовляється давати свідчення. Зінченку висунуто звинувачення у вбивстві, і суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Донька Фаріон, Софія, повідомила, що вимагатиме для підозрюваного довічного позбавлення волі.

Як повідомляв SLAVUTYCH.info, 18 вересня народний депутат від партії "Голос" та секретар комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони й розвідки Роман Костенко прокоментував інформацію газети The Wall Street Journal про 80 тисяч загиблих українських військових у війні з Росією. Він зазначив, що ці дані є значно завищеними.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: