Завантаження ...
knukim.edu.ua
Новобудови Києва

Костенко про дані щодо втрат українських військових: інформація перебільшена

 Костенко про дані щодо втрат українських військових: інформація перебільшена фото

18 вересня народний депутат від партії "Голос" та секретар комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони й розвідки Роман Костенко прокоментував інформацію газети The Wall Street Journal про 80 тисяч загиблих українських військових у війні з Росією. Він зазначив, що ці дані є значно завищеними.

Про це повідомляє УНІАН.

"Я думаю, це перебільшені дані. Однозначно. Ті, що є. Якщо ми говоримо про загиблих, то маємо на увазі тих, хто визнаний", – сказав Костенко.

Західні аналітики та журналісти часто публікують різноманітні оцінки втрат ЗСУ у війні проти російських окупантів. На початку року президент американського аналітичного фонду "Потомак" та ексрадник Маргарет Тетчер Філіп Карбер заявив, що загальні втрати українських військових можуть складати близько 250 тисяч осіб.

Натомість 25 лютого 2024 року президент Володимир Зеленський вперше озвучив офіційні дані про втрати Сил оборони України за два роки війни. Він повідомив, що з 24 лютого 2022 року на війні загинули 31 тисяча військовослужбовців.

Нагадаємо, що в Україні не будуть мобілізувати осіб віком від 18 до 25 років з обмеженою придатністю до військової служби. Цю інформацію підтвердив голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук під час брифінгу 18 вересня. Відповідний наказ Міністерства оборони планується видати до кінця тижня.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: