Завантаження ...
knukim.edu.ua
Новобудови Києва

Захід та Україна мають різні погляди на перемогу: чи може війна стати "вічною"?

Захід та Україна мають різні погляди на перемогу: чи може війна стати "вічною"? фото

Як зазначає видання The Times, навіть найближчі союзники України виявляють скептицизм щодо можливості повернення всієї окупованої території військовим шляхом. Президент Володимир Зеленський планує представити свій "план перемоги" у Вашингтоні, і, за словами американських чиновників, вони вважають його практичним. Однак оглядач Марк Галеотті підкреслює, що існують суттєві розбіжності в уявленнях про перемогу між Києвом і Заходом.

Про це повідомляє УНІАН.

Зокрема, на Заході вважають, що один із головних пунктів плану Зеленського — утримання підтримки союзників. Німецький дипломат вважає, що план, швидше за все, націлений на те, щоб спонукати партнерів залишатися на боці України, хоча не ясно, чи принесе він реальну перемогу над Росією.

Оглядач також зауважує, що на Заході виникає "втома від України" і зростає бажання закінчити конфлікт, навіть якщо це означає встановлення "потворного миру". Проте немає єдиної думки серед союзників, як має завершитися війна, що створює труднощі в прийнятті рішень.

Галеотті попереджає, що якщо Україна відмовлятиметься визнати будь-які територіальні втрати, це може призвести до тривалої війни, що чергуватиметься між періодами інтенсивних боїв та тимчасовими перемир’ями.

Володимир Зеленський планує представити "план перемоги", що міститиме чотири ключові пункти, а також один пункт, що стосується періоду після війни. Постійний представник США при ООН, Лінда Томас-Грінфілд, повідомила, що Сполучені Штати вже ознайомлені з цим планом і вважають, що він може бути успішним.

Нагадаємо, що в Україні прийнято рішення обмежити використання месенджера Telegram на службових пристроях для державних службовців та військових. Це стало результатом роботи Національного координаційного центру кібербезпеки, яке відбулося 19 вересня.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: