Завантаження ...
knukim.edu.ua
Новобудови Києва

Як виглядає унікальний міст через Десну: відновлення після руйнування

Як виглядає унікальний міст через Десну: відновлення після руйнування фото

Чернігівська область завершила будівництво масштабного мосту через Десну, який відновлює найкоротший шлях між Черніговом та Києвом після його руйнування в березні 2022 року.

Міст був зруйнований під час оборони Чернігова внаслідок бомбардувань з боку російських окупантів. Тоді місто опинилося в оточенні, а виїзд з нього став майже неможливим. Після звільнення регіону постало завдання швидко відновити транспортні зв’язки. Упродовж двох років команда Служби відновлення та розвитку інфраструктури працювала над відбудовою понад 25 мостів у регіоні. Відновлення цього мосту стало найбільшим і найскладнішим проєктом.

Роботи проходили за екстремальних умов – від весняної повені та льодоходу взимку до спеки та нашестя комах улітку. Для демонтажу руїн старого мосту залучали саперів та водолазів, які знешкоджували нерозірвані боєприпаси та діставали з річкового дна розбиті конструкції вагою понад 400 тонн.

Саме будівництво мосту довжиною понад 600 метрів тривало більше року. Споруда обладнана чотирма смугами для автомобілів, велодоріжками, підземними переходами та проїздами для маломобільних громадян. Також міст отримав сучасне освітлення, шумозахисні екрани, систему моніторингу та метеостанцію.

До проєкту було залучено понад тисячу робітників у дві зміни, а також компанію Autostrada та технічний нагляд iC consulenten Ukraine. Будівництво відбувалося за підтримки Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України, а також Чернігівської ОДА.

Завдяки спільним зусиллям відновлений міст стане не лише символом стійкості, а й стратегічною ланкою для розвитку інфраструктури області.

Як виглядає унікальний міст через Десну: відновлення після руйнування фото №1
Як виглядає унікальний міст через Десну: відновлення після руйнування фото №2
Як виглядає унікальний міст через Десну: відновлення після руйнування фото №3
Як виглядає унікальний міст через Десну: відновлення після руйнування фото №4
Як виглядає унікальний міст через Десну: відновлення після руйнування фото №5
Як виглядає унікальний міст через Десну: відновлення після руйнування фото №6
Як виглядає унікальний міст через Десну: відновлення після руйнування фото №7
Як виглядає унікальний міст через Десну: відновлення після руйнування фото №8

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия