Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Росія призупинила угоду з США про співпрацю в ядерній сфері

Росія призупинила дію угоди з США про співробітництво в наукових дослідженнях і розробках в ядерній та енергетичній сферах. Про це повідомляється на сайті уряду Росії, передає УНН. У кабміні РФ відзначили, що причиною такого рішення стали дії США в зв’язку з введенням санкцій проти...

 
Росія призупинила дію угоди з США про співробітництво в наукових дослідженнях і розробках в ядерній та енергетичній сферах. Про це повідомляється на сайті уряду Росії, передає УНН.

У кабміні РФ відзначили, що причиною такого рішення стали дії США в зв’язку з введенням санкцій проти Росії.

“У квітні 2014 року держкорпорацією „Росатом“ було отримано лист з бюро міністерства енергетики США при посольстві США в Москві, в якому з посиланням на вказівки, отримані з Вашингтона, повідомляється про припинення співпраці в галузі атомної енергетики у зв’язку з подіями в Україні”, — йдеться в повідомленні.

В уряді додали, що такий крок Вашингтона є істотним порушенням умов угоди.

“Відповідно до пункту 1 статті 37 федерального закону від 15 червня 1995 року № 101-ФЗ „Про міжнародні договори Російської Федерації“, підписаним розпорядженням прийнято рішення призупинити дію угоди”, — йдеться в повідомленні.

Угода була підписана між Росією і США 16 вересня 2013 року в Відні. У ній визначено напрями науково-технічного співробітництва в галузі використання атомної енергії в мирних цілях, в тому числі ядерна безпека, проектування атомних станцій, інноваційні види реакторного палива, використання ядерних і радіаційних технологій у медицині та промисловості, поводження з радіоактивними відходами.

Відзначається, що Росія залишає за собою право відновити співпрацю за угодою, “коли це буде виправдано з точки зору загального контексту відносин з США”.

Джерело: УНН

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: