Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

На Львівщині мешканці заблокували дорогу через будівництво сміттєпереробного заводу

Мешканці села Добряни Львівської області виставили блокпост із автомобільних шин, вимагаючи зупинити будівництво сміттєпереробного заводу. Про відновлення протестів у Добрянах у неділю, 26 березня повідомив депутат Львівської міської ради від партії «УКРОП» Ігор Зінкевич на персональній сторінці у Facebook. Політик зазначив, що мешканці села протестують проти...

 

Мешканці села Добряни Львівської області виставили блокпост із автомобільних шин, вимагаючи зупинити будівництво сміттєпереробного заводу.

Про відновлення протестів у Добрянах у неділю, 26 березня повідомив депутат Львівської міської ради від партії «УКРОП» Ігор Зінкевич на персональній сторінці у Facebook.

Політик зазначив, що мешканці села протестують проти влаштування сміттєзвалища поблизу населеного пункту. На опублікованому Ігорем Зінкевичем фото видно блокпост із шин, над яким висить український прапор, а також написи «Ми не хочемо жити у смітті» та «Ні сміттю».

Кар’єр біля Добрян був запропонований Львівською обласною державною адміністрацією під будівництво сміттєпереробного заводу. Однак, мешканці села виступають категорично проти будівництва підприємства.

Місцеві мешканці також влаштували акцію протесту 24 березня, коли до села приїхала комісія зі Львова, яка мала оглянути земельну ділянку.


При цьому, за словами керівника наукового центру «Гірхімпром» Анатолія Гайдина, кар’єр у Добрянах відповідає державним нормам, відтак ділянка формально підходить під будівництво сміттєпереробного заводу.

Нагадаємо, сьогодні повідомлялося, що у Волинській області мешканці перекрили трасу через отруєння води від незаконного скотомогильника.

Окрім того, сьогодні у Києві також бойкотували магазин спортивних товарів російської мережі “Спортмастер” та заблокували роботу крамниці російської мережі джинсового одягу “Gloria Jeans”. Пізніше протестувальники спалили прапор Росії перед входом то торгово-розважального центру “Район” на Лівому березі, що належить російському бізнесмену Хіллару Тедеру.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: