Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

У Новгороді-Сіверському знімають новий український серіал (відео)

Природа, архітектура, неквапний ритм життя – цим Новгород-Сіверщина привабила кіношників. За останні 10 років тут зняли з десяток картин. Зараз тут знімають вітчизняний серіал «Голубка біла, голубка чорна». Покупці та продавці – актори відтворюють атмосферу вуличної торгівлі дев’яностих років.




Природа, архітектура, неквапний ритм життя – цим Новгород-Сіверщина привабила кіношників. За останні 10 років тут зняли з десяток картин. Зараз тут знімають вітчизняний серіал «Голубка біла, голубка чорна».

Покупці та продавці – актори відтворюють атмосферу вуличної торгівлі дев’яностих років. Поруч — діючий базар Новгорода-Сіверського. Місцеві жителі знімаються в епізодах.

Олександр Тименко, режисер серіалу «Голубка», каже – це фільм про Любов. Дев’яності роки, початок нульових, сучасність. Тут відповідна архітектура, відсутність непотрібної реклами, світлі обличчя людей, все неквапливе, все спокійне. Нема такого трафіку, як в інших містах, і машини відповідні тій епосі. У Києві «Жигулі» знайти важко, а тут щось інше важко знайти,- каже режисер.

Вікторія Полторак грає головну героїню. Вона грає тут циганку. Суть її ролі в тім, що вона біжить все життя за своїм коханням, мабуть, як усі ми. Акторка каже -люди тут прекрасні. Ми не побачили жодного п’яного на вулицях. Чисто, і ніхто не кидає сміття повз урну. Всі приязні, гостинні, нас в усіх будинках зустрічають, годують ягодами, пригощають наливками і різними смаколиками. Ірина Гусак, організатор акторів масових сцен, каже, що тут знімається не тільки Новгород-Січверський. Тут і Ленінград знімався, і Москва знімалась. Тут різні міста знімались.

Фішка саме Новгорода-Сіверського – це торгівельні ряди. Багато хто наполягає на їх реставрації. Але коли їх відреставрують, це буде абсолютно не цікаво для зйомок фільмів.

Їх треба не реставрувати, а підтримувати у нормальному стані. Вже втрачено одну локацію: внизу, біля магазину, був згорілий будинок — це було класне місце для зйомок війни. Це все потрібно зберігати, а для туристів повісити таблички і все це оформити – локації, наприклад, для зйомки воєнних фільмів, -каже Ірина Гусак.

Зйомки епізодів вітчизняного серіалу продовжать в іншому місті Чернігівщини – Сновську.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: