Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Омега-3 риб’ячого жиру vs Омега-3 рослинного походження. У чому різниця?

Омега-3 риб’ячого жиру vs Омега-3 рослинного походження. У чому різниця?

Для підтримання свого організму в тонусі та задля збереження балансу корисних компонентів, тобі треба слідкувати за своїм раціоном. Зазвичай, того комплексу вітамінів та мікроелементів, які ми отримуємо зі звичного раціону, недостатньо. Як вийти зі становища, зрозуміло — знайти ефективні харчові добавки. Очевидну користь має Омега-3, але варто навчитись правильно обирати цю біодобавку під свої потреби.

Вплив Омега-3 на організм є різним, і тут все залежить, яке походження буде в обраної добавки.  Як відрізняється користь Омега-3 з риб'ячого жиру та рослинного походження, ми розповімо у статті. 

Що дає застосування Омега-3?

Що дає застосування Омега-3?

Такі жирні кислоти організмом не синтезуються, але вони потрібні для функціонування ключових процесів. Це проблема, проте ти можеш її вирішити. Варто лише додати в раціон жирну рибу. Є сенс звернути увагу на палтус, лосось, скумбрію. Також буде корисно споживати окремі насіння рослин. Це олія зі льону чи коноплі. Омега-3 є комплексною кислотою, в яку входить:

  • альфа-ліноленова кислота – зменшує ризик захворювань серцево-судинної системи;
  • докозагексаєнова кислота – є основним елементом для когнітивного розвитку; 
  • ейкозапентаєнова кислота – служить для зниження холестерину.

Перераховані речовини можна отримати через жирну рибу, насіння льону, конопляну олію. Але є проблема – ти банально не зумієш з'їсти стільки риби, щоб отримати необхідну кількість корисних речовин. Тому думай над тим, щоб обрати доступну біодобавку Омега-3.

Користь від біологічно активних добавок Омега-3 наступна:

  1. Зміцнення кісток, суглобів, хрящів.
  2. Позитивний вплив на емоційний стан.
  3. Здоровий метаболізм.

  4. Покращення роботи мозку.

Щоб розуміти, яка різниця між Омега-3 риб’ячого жиру та рослинного походження, тобі варто розглянути насамперед властивості риб'ячого жиру. 

Характеристики добавок з риб'ячого жиру

Характеристики добавок з риб'ячого жиру

Найчастіше лікарі радять купити Омега-3 в капсулах, тому що доволі зручно отримувати необхідні мікроелементи через дозування в такому вигляді. Риб'ячий жир отримують із жирової тканини напряму, тому там залишається характерний аромат і смак. Казати, що це смачна добавка, буде неправдою. Але тут відбувається багато стадій очищення сировини, тому проблем з прийманням капсул не виникне. Особливу користь Омега-3 з риб’ячого жиру відзначають жінки: 

  1. захист шкіри, покращення регенераційних процесів;
  2. прискорення росту волосся;
  3. здорове та безпечне проходження вагітності, періоду лактації.

Ще можна згадати про позитивний вплив Омега-3 з риб’ячого жиру на зір, а також функції шлунково-кишкового тракту. Популярними варіантами сировини є жир з риб, які живуть у дикому середовищі. Усі необхідні мікроелементи там поступають в достатньому обсязі.

Головні відмінності від капсул рослинного походження

Заявлена виробниками користь Омега-3 визначається характеристиками трьох основних поліненасичених жирних кислот (АЛК, ДГК, ЕПК).  В риб'ячому жирі, є не тільки Омега-3, а ще і дуже багато додаткових корисних елементів. Ці елементи можуть вироблятись організмом, проте правильне споживання добавки здатне підтримувати необхідну концентрацію подібних речовин. 

Рослинні Омега-3 містять лише ALA-кислоти (альфа-ліноленові), але для організму критично потрібні ще кислоти DHA та EPA. Інакше засвоєння корисних компонентів буде складати лише 10 відсотків. Можеш здогадатись, скільки потрібно споживати класичні капсули Омега-3 та рослинну альтернативу, для досягнення необхідного результату. Кожний конкретний випадок варто розглядати з лікарем, який проконсультує у питанні вибору харчової добавки. Нашкодить організму даними добавками, що риб'ячим жиром, що Омега-3 на рослинній базі, буде складно. Але, якщо маєш задачу отримати конкретний вплив на організм, то потрібне точкове застосування Омега-3 в капсулах у правильному режимі.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: