Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

5 світових фестивалів пива, які варто відвідати кожному любителю пінного напою

Пиво — це не просто напій, але й частина культури, яка має глибокі традиції та звичаї, що відрізняються у різних куточках світу. Саме тому щороку у різних країнах проводять спеціальні фестивалі. Вони пропонують не лише познайомитись з різноманітними сортами та смаками пінного напою, але й зануритись у культурний контекст. Якщо ви шукаєте для себе нові враження, обов’язково спробуйте відвідати хоча б один з них. Паб на Печерську LiBEERty спеціально зробив підбірку з найвідомішими світовими фестивалями пива.

Октоберфест (Німеччина)

Одним з найбільших та найвідоміших у світі фестивалів пива вважається Октоберфест, який проходить у Мюнхені. Його історія розпочалася ще у 19 столітті, коли баварський король Людвіг І вирішив відсвяткувати весілля з принцесою Терезою, започаткувавши з цієї нагоди вуличний фестиваль. До нього долучились в тому числі й пивовари.

Сучасний Октоберфест — це справжнє свято німецької культури та традицій пивоваріння. Фестиваль триває приблизно два тижні та закінчується на початку жовтня. Зазвичай його відвідують приблизно шість мільйонів гостей з усіх країн світу.

На Октоберфесті гості фестивалю мають можливість насолодитись неперевершеним смаком традиційного баварського пива. Крім того, можна посмакувати традиційною кухнею: сосисками, пирогами тощо. Пропонуються й різноманітні розважальні заходи для всієї родини. Загалом Октоберфест є не просто фестивалем, а справжнім святом яке здатне об’єднати людей різної статі, національності та соціального статусу в одному місці.

Belgian Beer Weekend (Бельгія)

Однією з найзахопливіших подій у Бельгії за правом вважається Belgian Beer Weekend. Фестиваль проводять щорічно у Брюсселі. Він приваблює як пивоварів, так і любителів пінного напою з усіх куточків світу.

Основною метою заходу є демонстрація різноманітності бельгійського пива, яке зроблене за найвищими стандартами у світі. Зазвичай на такому фестивалі представляють декілька сортів пива від різних пивоварів з усієї країни. Гості заходу мають можливість продегустувати як класичні сорти, так і інноваційні, які багаті на складні смакові комбінації.

Цікавинками фестивалю є не лише проведення дегустацій, але й різноманітних лекцій від відомих пивоварів, а також майстер-класів. Тож кожен відвідувач заходу має можливість дізнатись більше про виробництво улюбленого напою, його історію та унікальні особливості.

Great American Beer Festival (Сполучені Штати Америки)

Великий американський фестиваль пива вважається найпрестижнішим заходом у світі. Він проводиться у Денвері, де щороку збирає пивоварів та експертів не тільки з Америки, але й інших частин світу. Його головною метою є популяризація крафтового пінного напою. Зазвичай на фестивалі презентують сотні сортів пива від найкращих пивоварів країни.

Окрім дегустацій, обов’язково проводять конкурси пивоварів: їх продукцію оцінюють за різними категоріями. Звичайно ж, проводять різноманітні розважальні заходи: музичні виступи, майстер-класи, семінари. Подібний захід є просто знахідкою для тих, хто шукає можливість цікаво провести свій вільний час.

Cape Town Festival of Beer (Африка)

Цей фестиваль вважається одним з найбільших у Південній Африці. Його щороку проводять у місті Кейптаун. Взяти участь у ньому можуть не тільки місцеві пивоварні, але й бренди з усього світу.

На фестивалі проводять дегустації пінного напою. Також передбачені музичні виступи різних жанрів. Звичайно ж, організують й кулінарні дегустації, завдяки яким гості заходу мають можливість скуштувати традиційні страви Південної Африки.

Tokyo Beer Week (Японія)

Щороку у Токіо проводять тижневий фестиваль пива, в якому беруть участь місцеві пивовари, а також бренди з інших країн. Гості заходу мають можливість спробувати традиційні японські стилі пива, а також продегустувати найкращі сорти від інтернаціональних пивоварень.

Звичайно ж, фестиваль цікавий не лише дегустаціями, але й проведенням різних заходів та активностей для відвідувачів. Гості можуть прослухати лекції про пиво та взяти участь у різних майстер-класах з виготовлення напою.

Чи означає це, що треба лише їхати за кордон, щоб продегустувати якісне пиво? Звичайно ж, ні. Паб в Києві на Печерську пропонує великий вибір чудових сортів пінного напою, замовити які можна на сайті https://libeerty.live/product-category/pivo/. Гості закладу мають можливість замовити й різні закуски та страви до пива.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: