Завантаження ...
Новобудови Києва

Туристичні меблі: асортимент та особливості

Туристичні меблі не входять в базовий список спорядження для походів та відпочинку на природі. Якщо ви мандруєте пішки нести їх з собою досить незручно. Однак ті, хто їде в табір для кемпінгу на авто, можуть суттєво підвищити рівень комфортності відпочинку, прихопивши з собою спеціальні меблі.  

Кемпінгові меблі: види та використання 

До туристичних меблів відносяться стільці та крісла, столи, шезлонги, розкладачки, лавки. Зазвичай це розкладні конструкції, що складаються з металевого каркаса, обтягнутого міцною тканиною. 

Найпоширеніші вироби у цій категорії — це стільчики та стільці. Прості моделі нагадують звичайні табурети. Їх можна використовувати для короткочасного перепочинку, однак тривале сидіння на них може бути некомфортним через відсутність спинки та підлокітників. Для повноцінного відпочинку краще підійдуть сучасні туристичні крісла, які мають ергономічну будову та можливість регуляції нахилу спинки, а також містять м'який наповнювач у сидінні. Для циркуляції повітря поверхня стільця має сітчасті вставки. Для відпочинку вдвох чудовим варіантом будуть складні диванчики з подвійним сидінням. 

Туристичні стільці потрібні не лише у походах. Вони користуються великою популярністю серед рибалок, а також можуть замінити садові меблі на дачі. 

Готувати та вживати їжу сидячи на землі лише спочатку здається романтичним. Насправді це не дуже зручно та гігієнічно. Тому туристичні столи здатні суттєво покращити ваш побут під час мандрівки. Обирайте моделі з функцією регулювання ніжок, адже не завжди є можливість поставити меблі на рівну поверхню. Стільниці для туристичних столів виготовляють не лише з тканини, а й з алюмінієвих пластин та МДФ.

Повноцінний сон — важлива складова відпочинку. Не завжди є можливість комфортно влаштуватися спати на кариматі, застеленому на землі. Поверхня може бути надто нерівною або холодною. Тому похідні ліжка — це чудовий вихід з ситуації. Серед клієнтів користуються попитом моделі, виготовлені для військових за стандартами НАТО. Вони відрізняються міцною конструкцією та зручним просторим спальним місцем. Функція регуляції натягу тканини дозволяє обрати комфортний рівень амортизації. 

Меблі для туристів: технічні характеристики 

Меблі для кемпінгу мають бути легкими та міцними водночас. Тому їх каркас найчастіше виготовляють зі сплаву алюмінію. Цей метал має такі властивості: 

  • невелику вагу;

  • стійкість до механічних пошкоджень;

  • антикорозійні властивості;

  • здатність витримувати перепади температури та підвищену вологість.

  • простоту у догляді. 

Поверхні меблів зазвичай обтягують поліестером або нейлоном. Це міцні, зносостійкі тканини, які легко чистяться, швидко сохнуть, не втрачають колір та здатні гарно тримати форму навіть під час інтенсивної експлуатації. 

Кріплення, якими тканина з'єднується з каркасом, мають бути надійними та не стиратися під час регулярних складань та розкладань. Для покращення зносостійкості та тривалості періоду використання деталі меблів покривають водовідштовхувальними розчинами. 

Для туристичних меблів необхідною є опція компактного складання. Їх конструюють таким чином, щоб у складеному вигляді вони займали мінімум місця. Також дуже важливо, щоб меблі швидко встановлювалися, були стійкими та безпечними. Не зайвим буде і міцний чохол для зберігання та транспортування. 

Придбати якісні меблі для турпоходів можна в магазині туристичного спорядження «Клуб мандрівників». Крім окремих виробів у нашому каталозі є й зручні набори кемпінгових меблів.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: