Завантаження ...
Новобудови Києва

Який колір вибрати для кухонного гарнітуру?

Вибір кольору кухонних меблів ー одне із найважливіших рішень, що впливає на загальне враження від приміщення. Колірна палітра здатна підкреслити стиль, настрій і навіть формувати емоційний стан людей, що перебувають у кімнаті.

Як вибрати ідеальний колір, який буде поєднуватися з вашим інтер'єром, і створювати затишок? Розглянемо кілька важливих аспектів, які допоможуть вам зробити правильний вибір.

Купити меблі для кухні можна на сайті https://skladmebliv.ua/ua/kukhonni-mebli-22. Тут представлений широкий асортимент меблів різних кольорів, тому переходьте та вибирайте. Усі моделі представлені з офіційною гарантією виробника.

Основні правила вибору кольору для кухні

Зазвичай необхідно, щоб вибрана вами палітра була практичною, вписувалась в загальний інтер'єр приміщення. Враховують також розмір кімнати, адже залежно від доступного простору її потрібно візуально розширити, додати світла тощо.

Фахівці дають наступні рекомендації щодо кольорів кухонних меблів:

  • не варто комбінувати в одному комплекті гарнітура більше, ніж два кольори;
  • верхні шафи та полички мають бути світлішими за нижню частину;
  • якщо приміщення невелике, то краще віддати перевагу однотонним виробам нейтральних відтінків, а якщо велике, то можна купити й темні меблі;
  • вибираючи декілька кольорів, не варто брати два дуже яскравих відтінки;
  • відтінки мають гармонувати між собою та доповнювати один одного.

Також варто відзначити, що якщо стіни у кухні світлі, слід купувати помітні меблі та навпаки, якщо приміщення строкате, то гарнітур має бути стриманим.

Який колір для кухні вважається найбільш практичним?

Практичним можна назвати те приміщення, що не забруднюється, а також легко відмивається в разі потреби. Враховуючи це, варто ретельно обирати не лише колір меблів, але й матеріал, із якого вони виготовлені.

Наприклад, на матовій поверхні менше помітні подряпини та відбитки пальців. За нею простіше доглядати. Навіть, якщо ви виберете такі меблі в білому кольорі, вони будуть досить практичними.

Глянцеві поверхні блискучі, надають приміщенню розкішного вигляду, але вимагають ретельного та постійного догляду. Тому ви можете обрати варіант на свій смак.

Сучасні тренди

У 2024-2025 роках модними кольорами вважаються:

  1. Нейтральні відтінки: бежеві, сірі. кремові. Вони створюють елегантну атмосферу та добре поєднуються з різними стилями приміщення.
  2. Глибокі відтінки сірого. Вони надають кімнаті глибини та розкоші.
  3. Зелені та інші природні відтінки. Усі відтінки цього кольору здатні створювати спокійну та затишну атмосферу, саме тому вони й стали популярними.
  4. Землисті тони. Теракот, пісок, глина ー ці відтінки допомагають створити на кухні теплоту та затишок.

В інтернет-магазині «Склад Меблів» ви знайдете широкий асортимент різноманітних кухонних гарнітурів. Кожен покупець зможе обрати необхідний колір та відтінок шафок, стільниць та інших виробів, який ідеально підкреслить стиль та особливості вашого приміщення.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: