Завантаження ...
Новобудови Києва

Як вибрати комод для вітальні за п’ятьма параметрами

Великий вибір комодів часом призводить до того, що покупці губляться в асортименті й не знають, як знайти підхожі меблі. Насправді підібрати комод у вітальню не так складно. Головне — знати, на які параметри звернути увагу. Розглянемо їх усі по порядку.

Розміри комода

Меблеві фабрики пропонують комоди в широкому різноманітті розмірів. Висота комода може становити від 40 до 180 см, глибина — від 29 до 84 см. Ширина меблів може сягати 225 см. Щоб зрозуміти, який розмір комода потрібен, варто відразу визначитися, де він стоятиме й виміряти цю площу. Це дозволить звузити пошук і вибрати за розмірами підхожі меблі — онлайн магазин «Артос» дає можливість виставити відповідні фільтри та швидше знайти необхідні моделі.

Матеріал виготовлення

Європейські виробники найчастіше використовують при виготовленні меблів, зокрема комодів, МДФ та якісну ламіновану ДСП. Такий вибір матеріалів гарантує надійність і міцність виробу, тривалу експлуатацію та демократичну ціну.

Якщо є можливість придбати дорожчі меблі, можна вибрати комод із масиву дерева. Однак дерево може бути вибагливим у догляді, тож варто врахувати це перед купівлею.

Конструкція комода

Конструкцію комода для вітальні підбирають з урахуванням власних вподобань і тих меблів, які вже є у приміщенні: вони повинні комбінуватися між собою. Які можуть бути комоди за конструкцією:

  • підлогові, що встановлюються на нижню панель;
  • на ніжках різної форми та висоти;
  • на бічних опорах;
  • лише з висувними ящиками;
  • з шухлядами та секцією з дверцятами;
  • комбіновані — з шухлядами, секціями на дверях і відкритими поличками тощо.

Наповнення варто вибирати залежно від того, які речі зберігатимуться в комоді. У висувних ящиках зручно зберігати одяг, рушники, постільну білизну. Тумбочки чудово підходять для розміщення документів та інших особистих речей. На широкій стільниці можна поставити кімнатні квіти, предмети декору, фотографії тощо.

Дизайн і колір

Колір і дизайн комода слід підбирати залежно від створеного інтер’єру вітальні. Якщо мова йде про сучасний інтер’єр, то знайти меблі буде нескладно: виробники пропонують різноманітні варіанти у скандинавському стилі, модерн, хай-тек, лофт, мінімалізм тощо.

Кольорова гама меблів також широка. Можна зупинити вибір на класичних рішеннях, як-от білий, чорний, під натуральне дерево, або ж віддати перевагу нестандартним варіантам: синьому, рожевому, зеленому та ін.

Функціональні особливості

Деякі сучасні комоди мають унікальні функціональні особливості, які розширюють призначення меблів. Так, комод може оснащуватися світлодіодним освітленням. Підсвітка встановлюється, щоб підкреслити обриси меблів, створити акценти в інтер’єрі та забезпечити додаткове освітлення в кімнаті.

Європейські меблеві фабрики також випускають комоди з електричними камінами. Це чудове рішення для вітальні, адже камін додає затишку та забезпечує теплом у холодний період року. В інтернет-магазині «Артос» можна знайти й такі функціональні меблі.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: