Завантаження ...
knukim.edu.ua
Новобудови Києва

Названо поширені помилки, через які ламається холодильник і псуються продукти: не робіть так

Названо поширені помилки, через які ламається холодильник і псуються продукти: не робіть так фото

Можливо, ви самі не усвідомлюєте, що неналежна організація холодильника може призвести до псування продуктів та пошкодження техніки. Ось кілька корисних порад, як правильно доглядати за холодильником та зберігати продукти.

Правильна організація холодильника

Спочатку оберіть день, коли у вас найменше продуктів, і проведіть генеральне прибирання холодильника. Перевірте терміни придатності продуктів і позбавтеся від зіпсованих. Після цього ретельно помийте холодильник теплою водою та засобом для миття посуду. Уникайте хімічних спреїв, які можуть переноситися на продукти. Для стійких забруднень використовуйте розчин харчової соди та білого оцту.

Пам'ятайте протерти всі полиці, ящики, ущільнювачі, а також лоток для конденсату та дренажну трубку, де збирається бруд. Всі поверхні після миття ретельно просушіть паперовими рушниками.

Запахи під контролем

Сильні запахи можуть передаватися від одного продукту до іншого, скорочуючи їх термін придатності. Зберігайте квашену капусту та цибулю подалі від молочних продуктів і яєць. Щоб усунути запахи, поставте в холодильник тарілочку з харчовою содою або вівсянкою. Для приємного аромату можна додати кілька крапель ванільного або лимонного екстракту.

Як правильно зберігати продукти в холодильнику

  • Салат: Щоб запобігти утворенню вологи, покладіть в пакет із салатом аркуш кухонного паперу або зберігайте його у вентильованому контейнері.
  • Хліб: Хліб у холодильнику швидше черствіє, тому краще зберігати його в хлібниці. Також можна нарізати хліб і заморозити.
  • Фрукти: Не мийте фрукти перед зберіганням у холодильнику, особливо м'які, щоб запобігти їх швидкому псуванню.
  • Продукти в пакуванні: Зберігайте продукти в оригінальному пакуванні. Не пересипайте їх в інші контейнери, особливо рибу та м'ясо у вакуумній упаковці.
  • Гриби: Найкраще купувати гриби на вагу та зберігати їх у паперових пакетах, які забезпечують вентиляцію.
  • Лимони: Лимони зберігайте у баночці з водою, змінюючи її кожні кілька днів, щоб вони залишалися свіжими.
  • Овочі: Овочі та фрукти слід зберігати в різних ящиках, оскільки фрукти виділяють етилен, який прискорює дозрівання овочів.
  • Сир: Найкраще зберігати сир у шухляді для салату, щоб запобігти його висиханню.

Дотримуючись цих простих порад, ви забезпечите збереження продуктів і продовжите термін служби свого холодильника.

 Ілюстраційне зображення згенероване штучним інтелектом.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия