Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Золота осінь Славутича. Про головне

Цього року конкурсна тема була одна на всіх – «Бути патріотом – просте людське щастя». Понад тисячу учасників брали участь в конкурсних, творчих, спортивних заходах. До Славутича прибули юнкори та творчі колективи з Києва, Львова, Чернігова, Чернівців, Кіровограда, Борисполя, Запоріжжя. Були гості з Білорусії та Польщі.

 

У Славутичі відбувся XXI Міжнародний фестиваль дитячої демократії, телебачення, преси та творчості «Золота осінь Славутича».

Цього року конкурсна тема була одна на всіх – «Бути патріотом – просте людське щастя».

Понад тисячу учасників брали участь в конкурсних, творчих, спортивних заходах. До Славутича прибули юнкори та творчі колективи з Києва, Львова, Чернігова, Чернівців, Кіровограда, Борисполя, Запоріжжя. Були гості з Білорусії та Польщі.

Усі роки фестиваль проводиться під гаслом «Хочу бачити світ щасливим». І всі ці роки ним опікується Славутицька міська рада, ДСП «Чорнобильська АЕС».

У залі кіноконцертного комплексу міський голова Володимир Удовиченко відкрив фестивальне дійство, що носило назву «За єдину Україну, за єдиний Славутич!» Як завжди звучав Гімн Зосі у виконанні автора, львів’янина Сергія Котовського.

Нині фестивальна програма поєднувала в собі цікаві майстер-класи, прес-конференції, презентації, концерти, вечори відпочинку, посвяту в депутати Молодіжної ради «Єднає всіх нас до Славутича любов», шоу-програма «Міс Золота Осінь».

На Центральній площі міста відбулося традиційне кольорове братання «Дай руку мені, друже». Журналісти, славутичани, зосівці та новачки лишили свої відбитки на величезному полотні, на символічній карті нашої Батьківщини. Це дійство переросло у флешмоб - акцію Миру. Стільки подій, стільки емоцій!

Цього ж дня зосівці зустрілися з учасниками бойових дій на Сході –мобілізованими славутичанами Максимом Клушиним і Олександром Крижановським. Їх героїзм поставити під сумнів не насмілиться ніхто. Молоді хлопці пережили жах війни, жили поряд зі смертю, отримали поранення.

Зося завжди славилася своїми знаменитими гостями. І цей рік не виняток. Серед запрошених «акул мас-медіа» Павло Кужеєв, Костянтин Грубич, Геннадій Гребньов, Христина Брянцева, Юлія Пасак. Учасники фестивалю отримали чимало порад від професіоналів.

Дитячі самоврядні організації змагалися в інтелектуальній грі «Як стати мером» і отримали майстер-клас від міського голови Славутича Володимира Удовиченка. У рамках фестивалю пройшла прес-конференція з Генеральним директором ДСП «Чорнобильська АЕС» Ігорем Грамоткіним, який розповів юнкорам про реалізацію міжнародних проектів та спорудження нового безпечного конфайменту над об’єктом «Укриття».

Найвищу нагороду Гран-прі у номінації «Преса» завоювала газета «Паросток» с.Басань, Запорізька обл.; у номінації «Телебачення» - команда молодіжної редакції ТРК «Славутич»; у номінації «Фото» - команда «Пульс ліцею» м.Київ, технічний ліцей; у номінації «Інформаційні технології» - команда мультимедійного видання «Mam-media», М.Київ; в інтелектуальній грі «Як стати мером» найбільше балів отримала команда «Гарт» (ліцей м.Славутич).

Місто Славутич залишається вірним своїм традиціям й позивні ЗОСі через рік знову сповістять про початок дружніх зустрічей.


Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: