Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Славутич "заомелило"

Славутич "заомелило" фото

Прогулюючись містом, частенько помічаємо такі собі «оазиси» - дерева, обліплені омелою. Ці кущики навіть взимку зберігають своє зелене забарвлення.

Але попри свою симпатичну зовнішність, омела залишається отруйною рослиною. Оселяючись на гілках, вона висмоктує всі поживні речовини з дерева. Ті гілки, що знаходяться вище від кущика омели, швидко відмирають. Дерево хворіє, перестає плодоносити і трухне.

 

 

На жаль, в Славутичі вже є чимало куточків, де омела рясненько покрила дерева. З кожним роком таких місць стає все більше і більше.

 

 

Фахівці стверджують, що єдиний спосіб позбавитися ненажерливого паразита, спилювати гілки, де міститься омела.

І не тільки зрізати самі кущики, але і захоплювати ті гілки рослини-господаря, на яких оселився паразит: з прихованих в деревині корінців омели пізніше можуть утворитися нові кущі.

 

 

За інформацією Держпродспоживслужби, якщо не вживати ніяких дій щодо боротьби з цією рослиною-паразитом, середній термін життя дерева після зараження омелою становить 10-12 років.

За останні роки ураження омелою набирає величезні масштаби. Тому боротьба з омелою не повинна мати стихійний характер, а повинна бути організованою і послідовною. Якщо не провести повне видалення уражених частин новий кущ виростає через два-три місяці.

Олександра ЛАТИШЕВА

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: