Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Сьогодні у Києві вручать міжнародну відзнаку блаженного о. Омеляна Ковча. Серед лауреатів - славутицький священник

Сьогодні у Києві вручать міжнародну відзнаку блаженного о. Омеляна Ковча. Серед лауреатів - славутицький священник  фото

Чотири українські військові капелани, серед яких і славутицький священник отець Юрій Логаза, парамедикиня з Азовсталі та польський народ, стали Лауреатами міжнародної відзнаки імені отця Омеляна Ковча за видатний гуманітарний внесок. Церемонія вручення відзнаки блаженного священномученика Омеляна Ковча відбудеться 28 листопада, у Національному музеї Голодомору-геноциду.

Про це повідомляє Релігійно-інформаційна служба України.

За указаною інформацією, відзнаки вручатиме Глава УГКЦ Блаженніший Святослав та члени Комітету.

Лауреати Відзнаки 2023 року:

  • Поліщук Катерина — «Пташка», військовослужбовиця Національної гвардії України, парамедикиня, учасниця оборони Маріуполя — за мужність, яка, попри приреченість, немов спів пташки, дарувала надію братам і сестрам у найтемніші хвилини життя.
  • Польський народ в особі Анджея Дуди, Президента Республіки Польща (відзнака буде вручена окремо) — з вдячністю за великий народний порив на підтримку України - щирий чин братерства, який засвідчив перед історією справжню суть наших відносин і завжди зігріватиме їхнє майбутнє.
  • Сергій Дмитрієв (“Падре”) - капелан, священик ПЦУ — за вірність духовній посвяті в дусі чину отця Омеляна Ковча й оборону душ і віри побратимів супроти зла і ненависті ворога людства.
  • Саїд Ісмагілов, доброволець, військовослужбовець ЗСУ, колишній імам — за вірність духовній посвяті в дусі чину отця Омеляна Ковча і синівську любов до рідного народу, якого Всевишній веде до свободи.
  • Юрій Логаза — капелан, священик УГКЦ — за вірність духовній посвяті в дусі чину отця Омеляна Ковча і взірець справжнього священичого служіння людям в час смертельної загрози під прицілом ворога в окупації і на фронті.
  • Геннадій Мохненко, пастор, єпископ протестантської Церкви Божої України — за вірність духовній посвяті в дусі чину отця Омеляна Ковча і жертовну відданість людям, яка рятувала їхні життя і душі в місті Марії.

Читайте також: Отця Юрія Логазу зі Славутича, разом з президентом Польщі Анджеєм Дудою, номіновано лауреатами міжнародної відзнаки (відео)

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: