Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Засідання громадської ради Славутича: «З вірою і надією в майбутнє»

Засідання громадської ради Славутича: «З вірою і надією в майбутнє» фото

З вірою і надією в майбутнє, ця тема червоною стрічкою об'єднала усіх присутніх на засіданні громадської ради Славутича під головуванням Володимира Удовиченка.

На засіданні були присутні члени ради, а також запрошені гості - представники ГСП ЧАЕС в особі ведучого спеціаліста Олександра Новікова та голови профспілкового комітету ГСП ЧАЕС Богдана Сердюка; секретар міської ради Наталія Гантимурова. 

У роботі ради взяв участь міський голова Юрій Фомічев. Серед присутніх депутат міської ради Людмила Любива, ветерани і учасники ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС в квітні 1986 року Олександр Забірченко, Олександр Пантеєв, Валентин Корецький, Андрій Савін, Галина Овчінникова, Сергій Мільков, Лідія Клімова, Олександр Жемчужников та інші. 

Починаючи засідання громадської ради, Володимир Удовиченко підкреслив, що немає сумніву у тому, що перемога буде за нами, за Україною:

«Ми будемо все робити, щоб перемога була за нами, і ми в це віримо. Але ми не можемо зупинятися в своєму русі вперед в розвитку, бо нас чекають величезні проблеми, вирішувати які буде важче, ніж сьогодні. Тому ми з міським головою закликаємо всіх членів Клубу мерів бути активними, бо Клуб Мерів - це майбутнє громад, а значить і країни в цілому. Ми молимось за ЗСУ, вічна пам'ять і слава воїнам, які віддали своє життя в боротьбі за свободу і незалежність нашої держави. Серед Героїв України і наш... Буяло». 

Першим із запрошених виступив Олександр Новіков, який поділився з присутніми думками про місто, його розвиток:

«Зараз важко говорити про станцію. Це складне відокремлення питань в військовий час, недофінансування. Зараз ми говоримо не про роботу, а про виживання. Я хочу поділитися з вами особистими думками, які можливо, разом з вами зможемо реалізувати в рідному місті. По-перше, з урахуванням особливостей військових дій, коли поруч з танками, артилерією, авіацією все більше набувають значення дрони, завдяки яким зберігаються військові і ЗСУ і успішно протистоять ворогу. Мрію в Славутичі відкрити навчальний заклад, в якому буде факультет "Дрони" (від проектування, створення до експлуатації та керування); "Кіберзахист" - підготовка висококласних кадрів для захисту держави. По-друге, хочу, щоб Славутич став своєрідним Хабом для тих, хто залишився працювати, жити. Це стане і гуманітарною допомогою, і водночас, в Славутичі з'являться нові творчі сили. Для цього необхідно створити житловий фонд, задіяти довгострій, і дати можливість бажаючим їх переобладнати під житло. По-третє, мрію, щоб місто стало витвором Муралів, які розповідатимуть про наше місто. Приклад тому мурал в Київському кварталі».

Повертаючись до ГСП ЧАЕС, Олександр Новіков проінформував, що зараз є позитивні зрушення:

«Маю добру новину, що буде другий СІБ - демонтаж нестабільних конструкцій. Я розраховую, що буде прийнято рішення щодо створення певного фонду і початку робіт по невідкладному демонтажу нестабільних конструкцій. Це перший крок по створенню переводу комплексу НБК в екологічно безпечну систему».

Богдан Сердюк розповів, що є деякі складнощі з персоналом станції, пов'язані з війною і введенням вахтового методу праці. Можливо, нові проекти та нові обсяги робіт змінять ситуацію. Також важливим питанням є збереження броні для працівників станції. Об'єкту з радіаційно-ядерною технологією необхідна допомога в отриманні броні для працівників на наступний термін, та розширення кадрового потенціалу Чорнобильської АЕС, з урахуванням виконання завдань, які стоять перед колективом.

Після цього настав час запитань.

Окремо можна зупинитися на виступі Андрія Савіна, в якому він підкреслив ряд моментів, які, на його розуміння, не можна допускати. Наприклад, перереєстрація окремих об'єктів станції, розподіл станції на частини та інше. Він нагадав, що такі спроби бували ще до повної зупинки станції.

Виступ міського голови підкреслив той момент життя громади, що не озираючись на скрутний час воєнного стану в державі, ми повинні адаптуватися і планувати наше майбутнє. Він також заспокоїв мешканців міста, замість одних супермаркетів прийдуть інші.

Бізнес є бізнес. Юрій Фомічев підтримав ідеї, висловлені Олександром Новіковим, і запропонував присутнім приєднатися до їх вирішення разом з Аріною Старовойтовою.

Він нагадав присутнім, що сьогодні 5 березня у неї День народження. (Ми вітаємо Аріну і бажаємо благополуччя та подальшої творчої, плідної праці на користь рідного міста).

Юрій Фомічев більш детально зупинився на питанні житла для внутрішніх переселенців. Це дійсно дасть можливість привабити нових людей в Славутич. Це шанс для міста. Раніше Славутич був транзитним містом для переселенців, зараз цього майже немає, ми маємо сталих біля 1500 переселенців.

Їм потрібна робота та житло. На сьогодні в цьому році буде реалізовано два проекти на тему житла. Один - інфекційний блок на 43 квартири, на це вже є гроші. Другий проект - дитячий садок в Київському кварталі. Ще один проект планується на наступний рік. Є позитивні зміни і в розвитку промисловості міста.

Підсумовуючи засідання громадської ради, всі питання, які були озвучені, можливо зробити висновок, що місто впевнено дивиться в майбутнє, є нерозривний зв'язок Славутича, ГСП ЧАЕС, ОП АРС, та громади і органів місцевого самоврядування разом в постійному пошуку шляхів подолання сучасних викликів долі.

Засідання громадської ради Славутича: «З вірою і надією в майбутнє» фото №1
Засідання громадської ради Славутича: «З вірою і надією в майбутнє» фото №2
Засідання громадської ради Славутича: «З вірою і надією в майбутнє» фото №3
Засідання громадської ради Славутича: «З вірою і надією в майбутнє» фото №4
Засідання громадської ради Славутича: «З вірою і надією в майбутнє» фото №5
Засідання громадської ради Славутича: «З вірою і надією в майбутнє» фото №6
Засідання громадської ради Славутича: «З вірою і надією в майбутнє» фото №7
Засідання громадської ради Славутича: «З вірою і надією в майбутнє» фото №8
Засідання громадської ради Славутича: «З вірою і надією в майбутнє» фото №9
Засідання громадської ради Славутича: «З вірою і надією в майбутнє» фото №10
Засідання громадської ради Славутича: «З вірою і надією в майбутнє» фото №11
Засідання громадської ради Славутича: «З вірою і надією в майбутнє» фото №12
Засідання громадської ради Славутича: «З вірою і надією в майбутнє» фото №13
Засідання громадської ради Славутича: «З вірою і надією в майбутнє» фото №14
Засідання громадської ради Славутича: «З вірою і надією в майбутнє» фото №15
Засідання громадської ради Славутича: «З вірою і надією в майбутнє» фото №16
Засідання громадської ради Славутича: «З вірою і надією в майбутнє» фото №17
Засідання громадської ради Славутича: «З вірою і надією в майбутнє» фото №18

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: