Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Омбудсман України зустрівся з родинами військовополонених ЧАЕС у Чернігові

Омбудсман України зустрівся з родинами військовополонених ЧАЕС у Чернігові фото

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини, Омбудсман Дмитро Лубінець, повідомляє, що в Чернігові відбулася четверта за останній тиждень зустріч з родинами військовополонених та зниклих безвісти за особливих обставин.

На зустрічі були присутні славутичани, рідні полонених ЧАЕС військовослужбовців Національної гвардії (в/ч 3041). 

На запитання близьких також відповіли представники МКЧХ. Крім того, на зустрічі були присутні представники Генерального штабу, Національної гвардії, Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими та Служби безпеки України (Об’єднаний центр).

Це не перша зустріч Омбудсмана з рідними полонених на ЧАЕС нацгвардійців. Він розповів родинам про вплив «статусу військовополоненого» на процес повернення, а також про процедуру підтвердження та роль МКЧХ. Працівники Офісу Омбудсмана зібрали звернення для подальшого опрацювання.

Рідні захисників порушили питання щодо умов утримання в полоні — погане харчування, знущання та надання належної медичної допомоги.

Спілкувавшись з рідними відверто, Омбудсман торкнувся гострих і складних питань. Проте він закликав працювати далі для того, щоб повернути додому наших людей.

Волю Захисникам ЧАЕС! Разом до кінця!

Фото: Телеграм канал: Омбудсман Лубінець Дмитро

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: