Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Володимир Борісов: Час популізму закінчується - на зміну теоретикам прийдуть практики

Вже менше ніж за три місяці, 25 жовтня 2015 року, пройдуть чергові місцеві вибори. Обрання місцевих депутатів за запропонованою новим законом системою є лакмусовим папірцем довіри виборців як до політичних партій, так і до її представників. Адже місцевий депутат...

Володимир Борісов
Вже менше ніж за три місяці, 25 жовтня 2015 року, пройдуть чергові місцеві вибори. Обрання місцевих депутатів за запропонованою новим законом системою є лакмусовим папірцем довіри виборців як до політичних партій, так і до її представників. Адже місцевий депутат знаходиться поряд зі своїми виборцями і вони завжди мають можливість об’єктивно оцінити його роботу.

Новий закон про місцеві вибори набув кардинальних змін та, за оцінкою експертів, був прийнятий із значними порушеннями, без урахування зауважень Венеціанської комісії. Тому, як результат, майбутня виборча кампанія буде складною. Про нинішню політичну та економічну ситуацію, очікування виборців та плани на майбутнє ми поговорили з головою міського осередку політичної партії «Опозиційний блок» у Славутичі Борісовим Володимиром Володимировичем:

- Перш за все, скажіть, чому Ви вирішили очолити партійну організацію «Опозиційного блоку» у нашому регіоні? Якою була мотивація?

- Опозиційний блок - це партія, яка від початку бойових подій на Сході виступала за вирішення конфліктів в Україні виключно мирним шляхом, щоб зберегти життя своїх братів, синів, онуків, батьків. В складний для держави час партія презентувала дієві програми досягнення економічної стабільності та забезпечення соціального захисту українців. 470 законопроектів, спрямованих на реформування економіки та підвищення соціального захисту внесли на розгляд парламенту депутати від Опозиційного блоку, але їх розгляд блокує парламентська більшість.

Зараз майже всі українці зрозуміли, що влада не збирається захищати простих людей. Наша мета – мир та об‘єднання країни, тому головним завданням «Опозиційного блоку» є захист усіх верств населення без виключення. Я йду на вибори з «Опозиційним блоком» і закликаю своїх земляків приєднатись до нас, задля спільного порятунку України.

- Які настрої переважають у Вашому регіоні? Для населення міста що є індикатором ставлення до влади?

- В країні панує правовий нігілізм, хаос та корупція. За статистикою, сьогодні у Київській області щодня вбивають 3 людей, щомісячно – 75, у порівнянні з 2013 роком ці показники зросли у 8 разів. Це показник того, що на Київщині вкрай загострена криміногенна ситуація. Практично щодня відбуваються збройні напади, вчетверо зросли показники крадіжок у порівнянні з 2013 роком, люди не відчувають себе захищеними, власники підприємств проживають день як останній, не розуміючи, що їх чекає вже завтра.

Провальна політика уряду кинула Україну в глибоку кризу, допустивши небачену з 1995 року інфляцію – 75% за 500 днів. Ще у 2013 році ВВП на душу населення був максимальним за всю історію незалежності України – понад 4,1 тисячі доларів. Зараз країна опинилась позаду таких «розвинених» країн як Конго, Гондурас, Папуа Нова Гвінея та Гватемала. За останні два роки Україна вдруге поспіль увійшла в топ-3 найгірших за темпами динаміки світових економік із 188 країн. Більшість людей розуміють, що країна рухається не в тому напрямку, як було обіцяно після революції гідності. Для мене індикатором ставлення до влади є особисте спілкування з людьми, які мене оточують, їх думки та бачення розвитку держави. Саме під час такого спілкування стає зрозуміло, що і як необхідно зробити для задоволення потреб громадян.

- Ви не боїтесь йти у політику з Опозиційним блоком, на який тиснуть представники влади, беручи до уваги події у Харкові?

- Я звик називати речі власними іменами, це мене поєднує з Опозиційним блоком - справжньою проукраїнською опозицією. Я свідомо обрав цю партію, навіть, розуміючи що, буде тиск від влади та політичних опонентів. Наша партія говорить тільки правду про владу, дії уряду, і до чого призведе непрофесійна політика керівництва уряду. Не дивлячись на те, що наші політичні опоненти намагаються «очорнити» нашу партію, кількість українців, що довіряють Опозиційному блоку зростає, а рейтинги провладних партій падають.

- Ви вірите в те, що все задумане вдасться реалізувати?

- Країна не раз переживала важкі часи випробувань, але завжди відроджувалася і йшла далі. Наше сьогодення – це чергове випробування на міцність, і тільки від нас залежить, чи знайдемо ми порозуміння, щоб об’єднатись і відбудувати Україну. Потрібно відкинути політиканство, засудження тих, хто висловлює інші думки та наводити лад у країні.

Тетяна Кожевнікова

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: