Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Прибудинкові території або за що ми з вами сплачуємо гроші

«Я надіслав звернення до КП ЖКЦ з проханням надати інформацію про розміри прибудинкових територій і отримав відповідь, що, наприклад, в будинку №10 Ризького кварталу дана територія складає аж 28,42 сотки землі (відповідь у вкладці)» - пише депутат міської ради Олександр Макаров.

«Я надіслав звернення до КП ЖКЦ з проханням надати інформацію про розміри прибудинкових територій і отримав відповідь, що, наприклад, в будинку №10 Ризького кварталу дана територія складає аж 28,42 сотки землі (відповідь у вкладці)» - пише на своїй сторінці у мережи Фейсбук депутат Славутицької міської ради Олександр Макаров.

Для тих, хто не розуміє це двоповерховий будинок з червоної цегли – де відчиняючи двері з під’їзду ти зразу потрапляєш до внутрішньо квартального проїзду. «Якось забагато. – миркує депутат, - Тому звернувся для ознайомлення до документації, яку в минулому році розробило та отримало за це гроші ДП «ДПІ «Кривбаспроект» і має назву «Інвентаризація земель громадської та житлової забудови в м.Славутич». І тут стало зрозуміло, що нічого не зрозуміло!!!»

В документації вказано, що згідно нормативним розрахункам на 1 мешканця площа прибудинкової території складає – 8,1 кв.м. (фото у вкладці), тобто помноживши 8,1 на 30 мешканців будинку (також нормативна складова) отримуємо 2,43 сотки, а не 28,42 за які в даному будинку сплачуються кошти. Але чомусь ДП «ДПІ «Кривбаспроект» порахував в цьому ж документі, що прибудинкова територія Ризького 10 складає 12,3 сотки (фото у вкладці).

«Я почав аналізувати, а чому ж так? І тут взагалі шок! Чомусь всі внутрішньо квартальні проїзди, які примикають до будинків віднесені до прибудинкових територій. На план – схемі, яка є в додатку видно обведені не зафарбовані території біля будинку – це і є та сама прибудинкова територія. А зеленим і жовтим кольором - це території віднесені до загальноміських.

В мене розігралась фантазія!!! Я уявив собі снігоприбиральну техніку, яка заїздить до кварталу і починає прибирати сніг на загальноміських територіях, а біля Ризького 6, 7,1 0 піднімає ківш, бо це ж територія, яку повинно прибирати КП ЖКЦ. А ще, ну так уявимо, Ризький 6 прийняв рішення про заснування ОСББ і оформив землю в оренду, а потім поставив два шлагбауми з одного і другого кінця дому. Так само можуть зробити мешканці і інших будинків. А парковочні місця для авто біля будинків? Також повинні сплачуватись мешканцями виходячи з документації ДП «ДПІ «Кривбаспроект», ну тоді звичайно з’являться обмежувачі. Бо це ж я - мешканець будинку сплачую гроші і прибирати їх також повинно КП ЖКЦ»
- підсумовує Олександр Макаров.

Стає просто незрозуміло, за що місто сплатило гроші ДП «ДПІ «Кривбаспроект» і як управління капітального будівництва прийняло дану технічну документацію? І ще - коли КП ЖКЦ приведе розрахунки до нормативних показників, а не буде брати цифри зі стелі?

 

 

 

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: