Завантаження ...
Новобудови Києва

Made in Slavutych: оголошено рекорд, що ставитимуть славутичани для Книги рекордів Гіннесса

06 березеня 2017 року у залі засідань виконавчого комітету Славутицької міської ради відбулася завершальна стадія ком'юнiтi-арт проекту «Made in Slavutych». Був оголошений рекорд, який ставитимуть славутичани аби увiйти до Книги рекордів Гіннесса.

06 березеня 2017 року у залі засідань виконавчого комітету Славутицької міської ради відбулася завершальна стадія ком'юнiтi-арт проекту «Made in Slavutych». Був оголошений рекорд, який ставитимуть славутичани аби увiйти до Книги рекордів Гіннесса.





До Славутича завітали чеська художниця Катержіна Шеда, директорка Чеського центру Луціє Ржегоржікова та програмний директор Міжнародного фестивлю кіно та урбаністики «86» Ілля Гладштейн.
Катержiна вже два роки працює над ком'юнiтi-арт проектом в Славутичi на запрошення Міжнародного фестивалю кіно та урбаністики «86» та Чеського центру. Художниця зiбрала бiльше 1000 анкет з пропозицiями рекорду, у фiнал було вiдiбрано 7 iдей. Вiдео-презентацiї фiналiстiв можна переглянути тут http://bit.ly/2mfy5PM.
Перше місце та поїздку на двох до Чеської Республіки отримав Макаров Ілля, який запропонував, щоб все місто перетворилося на знімальний майданчик, а славутичани знімали одне одного на відеокамери, т.б. зробили фільм з найбільшою кількістю режисерів та учасників зйомок.
Чотири ідеї, які набрали найбiльше лайкiв на ютубi, отримали приз глядацьких симпатiй. Це ідеї від Олександра Кроліковського (його рекорд має назву «Обійняти місто»), Поліни Гавриленко («Найчистіше місто»), Катерини Гончар («Мільйонний спалах») та Іллі Макарова («Славутич-режисер»). Ці фіналісти у якості призу від організаторів проекту отримують вечерю на двох у ресторані «Старий Таллінн» напередодні Дня міста, 02 червня 2017 року, де у дружньому колі поспілкуються один з одним.





Однак, проект, що буде втiлений у життя, обрала сама Катержіна Шеда. Саме вона вiдкрила таємницю, який рекорд обраний. Вона запропонувала, аби цiле мiсто увiйшло до Книги Гiннеса, написавши найбільшу групову заявку на візу.
Фінальна стадія проекту відбудеться 03 червня 2017 року, у День 30-річчя міста Славутича, однак підготовка до реалізації задуму рекорду розпочнеться вже у березні. Адже максимальній кількості славутичан потрібно буде сфотографуватися і заповнити візову анкету. Спеціально для цього у місті працюватиме Офіс рекоду, а волонтери будуть вести усю необхідну роз’яснювальну роботу. Для участі у рекорді не обв’язкового буде мати закордонний паспорт, а всі, хто напише заявку на візу будуть мати запрошення на відвідування Чеської Республіки. Зацікавилися? Тоді долучайтеся – слідкуйте за новинами на цьому сайті, а також на сайті проекту http://madeinslavutych.org/

Довідково. Катержіна Шеда – всесвітньовідома чеська мисткиня, її роботи належать до сфери соціальної архітектури. Вона займається соціально спрямованими експериментами, метою яких є вивести учасників зі звичних стереотипів чи із соціальної ізоляції. Завдяки їх власним (хоч і спровокованим) діям і новому використанню звичних засобів вона намагається викликати тривалі зміни у манері їх поведінки. Авторка низки публічних проектів у Чехії, Японії, США, Фінляндії, Франції та інших країнах.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: