Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Славутич сьогодні: погляд у майбутнє

Напередодні Дня міста 6 червня 2014 року в актовій залі Палацу дитячої та юнацької творчості пройшов круглий стіл за ініціативи міського голови Володимира Удовиченка «Славутич сьогодні: погляд у майбутнє». Мер розпочав круглий стіл з питань: чи є майбутнє у Славутича? Чи є наше місто звичайним, таким як багато інших або воно є особливим?

 
Напередодні Дня міста 6 червня 2014 року в актовій залі Палацу дитячої та юнацької творчості пройшов круглий стіл за ініціативи міського голови Володимира Удовиченка «Славутич сьогодні: погляд у майбутнє». На заході були присутні старшокласники загальноосвітніх навчальних закладів, депутати молодіжної ради «Майбутнє Славутича», педагоги та небайдужі славутичани.

Володимир Петрович розпочав круглий стіл з питань: чи є майбутнє у Славутича? Чи є наше місто звичайним, таким як багато інших або воно є особливим? Міський голова запропонував переглянути відеоуривок документальної п’єси «Внутрішній Славутич», яка була показана в рамках Першого міжнародного фестивалю кіно та урбаністики “86″, що проходив у квітні в місті Славутич.

Погляд авторів п’єси на майбутнє міста виявився песимістичним. Зрозуміло, що це викликало певне нерозуміння і навіть обурення у мера нашого міста, адже Володимир Петрович докладає максим зусиль, щоб Славутич завжди був конкурентоспроможним, мав сталий розвиток на сучасному етапі й в майбутньому.

Підчас обговорення Володимир Петрович детально зупинився на роз’ясненні для присутньої молоді принципу соціальної справедливості, який за думкою мера трансформується в сучасних умовах у принцип рівних можливостей.

Голова підкреслив, що має бути здорова конкуренція у всьому, щоб кожен підприємець або держслужбовець намагався надати якомога якісніший продукт чи послугу, боровся за свого споживача. У відповідь на песимістичні погляди авторів документального театру запропонував переглянути відео сюжет «Славутич приймає виклик долі», присвячений місту та його долі після закриття Чорнобильської атомної електростанції.

Далі Володимир Петрович провів інтерактивне голосування: присутня молодь називала позитивні та негативні сторони життя міста, а потім голосувала чи є Славутич звичайним містом, чи наше місто особливе. Майже одноголосно проголосували за те, що наше місто надзвичайне, особливе, найкраще. На завершення міський голова відповів на запитання молоді і побажав кожному «знайти свою стежину у лабіринті протиріч».

Заставнюк О.О.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: