Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Краще розлучитися, ніж так жити

Краще розлучитися, ніж так жити фото

Складно наважитися на розлучення, але і жити так вже більше не можливо. Коли ви думаєте про розлучення або не можете оговтатися від рішення свого колишнього партнера закінчити шлюб, легко зосередитися на одному негативі: Як я буду жити сама? Як це переживуть діти? Невже я приречена на самотність до кінця своїх днів?..

 

Складно наважитися на розлучення, але і жити так вже більше не можливо.  Коли ви думаєте про розлучення або не можете оговтатися від рішення свого колишнього партнера закінчити шлюб, легко зосередитися на одному негативі: Як я буду жити сама? Як це переживуть діти? Невже я приречена на самотність до кінця своїх днів?

Ці побоювання зрозумілі, але спробуйте зосередитися на позитиві, який може принести розлучення.

Читачі HuffPost виділили 11 причин, чому розлучення краще, ніж життя в нещасливому, нездоровому шлюбі.

1. Шлюб, можливо, забезпечує відчуття безпеки, але розлучення дасть вам нове життя.

“Поганий шлюб забезпечує безпеку, тому що ви, принаймні, знаєте, що вас чекає в майбутньому. Але розлучення дає надію. Надію бути тим, ким ви хочете, надію на щастя, надію знайти кохану людину”, – Баррі Голд.

2. Бути батьком-одинаком краще, ніж демонструвати дитині жахливі стосунки.

“Якщо у вас маленькі діти, то краще розлучитися, ніж жити в поганому шлюбі, тому що саме в молодшому віці відбувається становлення дитячої психіки. У майбутньому діти, вірогідно, будуть шукати такі стосунки, які бачили у батьків.

Я хочу, щоб у мене були щасливі, здорові стосунки з взаємною повагою, і щоб мої діти не погоджувалися ні на що інше у своєму житті», – Ліндсі Лайт.

3. Розлучення дає свободу і шанс зустріти відповідного партнера.

“Розлучення — це боляче, але це схоже на відривання пластиру: передчуття жахливе, але як тільки це станеться, ви відчуєте полегшення. Бонус: у вас з’явиться свобода, і ви зможете зустріти свою справжню половинку!” – Аль Корона.

4. У вас з’являється можливість зосередитися на собі

“Після розлучення ви знову закохаєтесь в прекрасні якості, які роблять вас вами. Як мати, ви зможете виховувати дітей, керуючись лише своїми материнськими інстинктами, спрямовуючи всю любов і енергію на своїх дітей. Ви знайдете справжній мир, щастя і радість життя, які поганий шлюб висмоктував з вас “, – Шеллі Кемерон.

5. Розлучення — не найгірше, що може трапитися з вашими дітьми. Гірше — стійка ворожість до сімейного життя.

“Коли моя перша дружина і мати моїх п’ятьох дітей залишила нас назавжди, я думав, що розлучення — це найгірше, що могло статися з сім’єю. Тому, коли розвалювався мій другий шлюб, я в розпачі намагався захистити своїх дітей від ще однієї травми. В результаті, погано було всім.

Для ваших дітей найгірше — жити в атмосфері ворожнечі й та бачити вас нещасною. Моє життя і життя моїх дітей стало кращим і щасливішим після розлучення “, – Метт Світвуд.

6. Є велика різниця між самотністю і самотою

“Розлучення відкрило мені всю красу самоти, в той час як я відчувала біль від самотності. Тепер я навчилася отримувати задоволення від самотності і я вільна від жахливого почуття розлуки, яке виникає після перебування з неправильною людиною», – Теммі Лезерер.

7. Ви та ваш партнер можете перешкоджати взаємному зросту

Я вважаю, що єдине, що відрізняє “поганий шлюб” від “гарного” – взаємні зусилля. Тому бувають випадки, коли розлучення є найкращим вибором, що дозволяє обом партнерам рости й досягати бажаного”, – Дерік Тернер.

8. Найкращий батько чи мама — щасливий батько чи мама

“Навчитися відпускати та робити крок у невідоме — це, можливо, найважливіше, що ви можете зробити для себе і своїх близьких. Розлучення доведе, що у вас є мужність жити щасливим життям. І ви будете набагато більш ефективним батьком, якщо самі будете щасливими», – Кері Фен.

9. Ви зможете спрямувати свою енергію на інші важливі сфери свого життя.

“Якщо ви зробили все для того, щоб врятувати шлюб, але нічого не допомогло, знайдіть сміливість піти й рухатися далі. Це дасть свої плоди. Ви перестанете вкладати всю свою енергію у стосунки, які більше не працюють. У вас з’явиться більше енергії для себе і своїх дітей”, – Шері Морріс.

10. Ви заслуговуєте на партнера, який буде вкладатися у стосунки так само, як ви.

“Розлучення краще від шлюбу без любові. Ми всі заслуговуємо на те, щоб бути коханими. Я не хочу бути в шлюбі, де партнерство не є пріоритетом». – Карлі Ізраїль

11. Ви втрачаєте чоловіка, але отримуєте щастя.

“Розлучення дало мені щастя. Життя занадто коротке, щоб витрачати його на нездорові стосунки”, – Ніколь Лавер.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: