Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Ознаки виходу з ладу ременя ГРМ

Ознаки виходу з ладу ременя ГРМ фото

На більшості автомобілей сьогодні стоїть ремінний привід газорозподільного механізму. Цей пристрій набагато дешевший, якщо порівнювати з ланцюговим механізмом. Проте, в такого рішення, окрім ряду позитивних якостей, присутні і суттєві недоліки, наприклад, можливість раптового обриву цього ременя прямо під час руху. Відповідно, для водіїв є важливим контролювати стан ....

 

На більшості автомобілей сьогодні стоїть ремінний привід газорозподільного механізму. Цей пристрій набагато дешевший, якщо порівнювати з ланцюговим механізмом. 

Проте, в такого рішення, окрім ряду позитивних якостей, присутні і суттєві недоліки, наприклад, можливість раптового обриву цього ременя прямо під час руху. Відповідно, для водіїв є важливим контролювати стан цього ременя, адже його обрив приведе до капітального ремонту мотора.

Особлива увага

Обрив ременя газорозподільного механізму приводить до того, що в двигуні порушується синхронність руху поршнів та клапанів, а результатом цього стає загинання клапанів та руйнування поршнів. Тому водії і моніторять так уважно стан ременя, щоб, як тільки з’являться перші ознаки зносу, одразу замінити його на новий. ередній термін служби ременя складає приблизно 50-60 тисяч кілометрів, але оцінювати його збереженість варто кожні 10 тисяч кілометрів пробігу.

Перші ознаки зносу

На багатьох автомобілях ремінь під прикриттям пластмасового кожуха. Тому, щоб оглянути його, доведеться знімати верхню частину цього кожуха. На хорошому ремені не повинно бути жодних тріщин як з внутрішньої сторони, так і з зовнішньої. Не повинно бути і слідів зносу від натяжного ролика у вигляді залисин на зовнішній стороні. В більшому степені небезпеку для ременя ГРМ представляє його натяжний ролик, підшипник в якому схильний до заклинювання. Непрацюючий ролик просто перетирає ремінь. Тому варто уважно прислуховуватись до підозрілих пискотів чи скрипів з підкапотного простору.

Міняти самостійно не варто, краще звернутись до автосервісу, де вам установлять новий комплект.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: