Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

МЗС попереджає про випадки анулювання Шенгену українцям

Останнім часом почастішали випадки заборони в’їзду до ЄС громадянам України через некоректне використання шенгенської візи. За даними міністерства, останнім часом фіксуються "непоодинокі випадки анулювання громадянам України дійсних шенгенських віз в аеропортах держав-членів ЄС та повернення їх в Україну через порушення шенгенського законодавства".

 
Останнім часом почастішали випадки заборони в’їзду до ЄС громадянам України через некоректне використання шенгенської візи.

Про це йдеться в повідомленні МЗС, що поширене в п’ятницю 16 січня.

За даними міністерства, останнім часом фіксуються "непоодинокі випадки анулювання громадянам України дійсних шенгенських віз в аеропортах держав-членів ЄС та повернення їх в Україну через порушення шенгенського законодавства".

Інформація "Європейської правди" свідчить про це, що найпроблемнішим є польський аеропорт Катовіце, де українцям з польською візою відмовляють у в’їзді через підозру про те, що вони летять в інші держави транзитом. Підставою відмови зазвичай є відсутність броні отелю чи її підробка.

Також раніше непоодинокими були випадки анулювання віз українцям у німецьких аеропортах.

Водночас в МЗС не стали офіційно коментувати дані про те, в яких країнах фіксується найбільше проблем з анулюванням віз.

В міністерстві зазначають, що підставами для таких проблем українців є порушення ними одного з двох шенгенських правил – правила першого в’їзду (візу має оформлювати та країна, до якої прибуває літак) або правило найдовшого перебування (найбільше днів під час поїздки має бути проведено в тій країні, яка видала візу).

"Якщо особа не надасть доказів, що планує поїздку до країни, яка видавала візу, це може бути причиною відмови у в’їзді", - наголошують в МЗС.

"Важливо надати прикордонним службам логічне і документально підтверджене обгрунтування вашої поїздки", - заявили в зовнішньополітичному відомстві.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: