Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Гонтарева розказала, як заробила 26 мільйонів гривень та в якому банку "згоріли" 600 тисяч її сина

Учора голова Національного банку України Валерія Гонтарева оприлюднила декларацію про доходи. У документі вказано, що вона торік заробила 26 млн грн. Ще в 2013-му значилася сума 3,88 млн грн. "Коли я вирішила йти на державну службу, то продала інвестиційні сертифікати ЗНПІФ...

Валерія Гонтарева
Голова Нацбанку оприлюднила декларацію про доходи за 2014 рік.

Учора голова Національного банку України Валерія Гонтарева оприлюднила декларацію про доходи. У документі вказано, що вона торік заробила 26 млн грн. Ще в 2013-му значилася сума 3,88 млн грн.

"Коли я вирішила йти на державну службу, то продала інвестиційні сертифікати ЗНПІФ "Інвестиційний Капітал - Фонд Облігацій" і частку в бізнесі ICU, якою володіла. За продані інвестиційні сертифікати отримала оплату в повному розмірі 8 мільйонів 246 тисяч гривень. А за частку в ICU ми з моїми колишніми партнерами домовилися, що оплата буде потраншево, бо сума угоди була значною і група не могла це зробити одномоментно. Перший транш у розмірі 15 мільйонів 775 тисяч гривень я отримала в кінці минулого року. Решту суми буду отримувати також траншами протягом кількох років", - сказала Гонтарева в інтерв'ю Hubs.

Зароблені гроші голова НБУ поклала на депозит у державному "Укрексімбанку".

Також Гонтарева розповіла, що в її сина "згоріли" в "Дельта Банку" 600 тисяч гривень.

"Йому дідусь заповів квартиру, він її продав і отримані гроші - 800 тисяч гривень - поклав на депозит в "Дельта Банк" на рік. Рік минув, коли банк уже не повертав вклади (НБУ визнав його неплатоспроможним), тому він його так і не забрав. Фонд гарантування вкладів виплатить йому 200 тисяч гривень - решта пропаде", - уточнила Гонтарева.

Голова НБУ розповіла, що торік продала автомобіль Infinity FX35 за майже півмільйона гривень. Чоловік Гонтаревої ще в лютому 2014 року продав квартиру.

"Тому на момент подачі моєї декларації держслужбовця в червні її вже не було, а ось дохід від продажу показаний уже в декларації 2014 року. Також мій син продав належні йому інвестиційні сертифікати ЗНПІФ "Інвестиційний Капітал - Фонд Облігацій", коли я йшла на держслужбу", - уточнила Гонтарева.

Нагадаємо, декларацію про доходи також показав голова Верховної Ради Володимир Гройсман: 1,4 мільйона гривень він заробив за здачу в оренду нерухомості.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: