Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Хто такі Пригожин і вагнерівці. Чому важливо не забувати про це

Хто такі Пригожин і вагнерівці. Чому важливо не забувати про це  фото

Відучора мережі вибухнули мемами на тему того, що відбувається в росії. «Запасшись попкорном» з задоволенням читали новини і жартували про це. Проте, деякі з них, на наш погляд, є зовсім недоречними і ось чому.

Звичайно, гумор відіграє велику роль у нашому житті. Як виявилось, і у житті під час війни також. Українці жартують про повітряні тривоги та навіть очікування ядерних ударів. У поціновувачів чорного гумору були усі шанси розкрити свої таланти, жартуючи з «дуже хороших» росіян, про випадок з акулою, тощо. Військові на передовій вигадують свої меми.

На фоні подій, що зараз розгортаються в росії, українці знову охоче взялись до улюбленої справи – вигадувати і поширювати мережею меми, цього разу про вагнерівців і Пригожина.

Серед жартів, що зараз стрімко ширяться мережею, багато відверто недолугих. В яких дехто навіть хвалить Пригожина. І ось чому це дно.

  • Воюють проти Україні із 2014 року.
  • Велику частину вагнерівців понабирали в тюрмах, вони були професійними вбивцями і ґвалтівниками ще до того, як пішли воювати проти України.
  • Брали учась у громадянських війнах в країнах Африки, покривали видобуток копалин на користь росії.
  • Відомі нелюдською жорстокістю, грабунками, катуваннями, зґвалтуваннями, вбивствами, в тому числі масовими стратами, в Центральній Африці, Сирії, Малі, Україні. Це все для них норма, те чим вони навіть пишаються.

Якщо росія — це дно світу, то вагнерівці вилізли з-під цього дна. Вони найбільш огидні, ниці та безчесні. А Пригожин — їхній лідер. 

Поки одні стібуться і розуміють, що це стьоб, інші, хто менше в темі, можуть не зрозуміти і почати героїзувати вагнерівців. Тому давайте будемо більш відповідальними.

Ми не знаємо, чим закінчиться ця смута в росії. Але навіть якщо (фантастика!) вагнерівці скинуть путіна, це не полегшить життя нам в Україні.

Давайте ставитись до цієї ситуації з холодною головою, не ідеалізувати цю мразоту і просто насолоджуватись відео з палаючими гелікоптерами.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: