Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Суд заарештував майно Гринкевича: Гучна справа про розкрадання понад 1,5 мільярда гривень

Суд заарештував майно Гринкевича: Гучна справа про розкрадання понад 1,5 мільярда гривень фото

Майно відомого львівського підприємця Ігоря Гринкевича було арештоване під підозрою у великому розкраданні коштів, призначених для потреб Збройних Сил.

Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на джерела у правоохоронних органах.

У рамках розслідування поставок товарів для Міністерства оборони були проведені обшуки в будинку та на роботі підприємця, а також у директорів та офісах його підпорядкованих компаній. Було арештовано нерухоме майно та преміум-класу автомобілі, що належать родині бізнесмена, а також майно та рахунки підконтрольних йому компаній.

Експертні висновки, отримані правоохоронцями, вказують на те, що увесь товар, поставлений компаніями Гринкевича у 2023 році, не відповідає встановленим якісним характеристикам та непридатний для використання Збройними Силами.

Щодо справи Гринкевича, нагадаємо, що наприкінці грудня 2023 року Бюро Державних Розслідувань затримало його за звинуваченням у намаганні податкової хабарі. Зазначалося, що бізнесмен пропонував 500 тисяч доларів керівникові Головного слідчого управління ДБР за "сприяння" у поверненні конфіскованого майна. Справа стосувалася закупівель одягу та білизни для ЗСУ, під час яких зазначеної відомством було завдано понад 1 млрд гривень збитків. Загалом компанії бізнесмена виграли 23 тендери на поставки одягу на суму понад 1,5 млрд гривень, проте багато з контрактів не було виконано чи виконано не в повному обсязі, а також за завищеними цінами.

Гринкевичу пред'явлено звинувачення за ч. 3 ст. 369 ККУ (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) з позбавленням волі до 8 років.

30 грудня суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою у вигляді застави в розмірі понад 420 млн гривень. В даний час підприємець перебуває під вартою.

Внаслідок скандалу вся родина Гринкевича опинилася під пристальним увагою ЗМІ, особливо зазначається, що син і дочка бізнесмена під час війни похвалювалися розкішним способом життя.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: